&

Notícies

Sabadell participa en un projecte per incentivar vocacions entre els joves

Tasta i Testeja Tecnologia, les 3Ts és un una iniciativa conjunta amb Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Barberà adreçada a alumnat de 4rt d’ESO per impulsar les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques. 

Tasta i Testeja Tecnologia, les 3Ts. Aquest és el nom del projecte que es posa en marxa en aquets curs acadèmic per impulsar les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques (vocacions STEM, per les seves sigles en anglès) entre joves. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els Ajuntaments de Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Barberà adreçada a alumnat de 4rt d’ESO amb finançament de la Diputació de Barcelona dins la línia de projectes singulars de dinamització del Teixit productiu.

En total participen 80 alumnes dels instituts Pau Vila de Sabadell,  Bitàcola de Barberà del Vallès i Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès. El cas de Sabadell aquest projecte pilot s’ha iniciat amb 20 alumnes. Durant el projecte el professorat rebrà formació tècnica per part de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Visió per Computador, ajudant a definir les activitats que treballarà l’alumnat a les aules sempre relacionat amb el currículum de secundària.

En concret es farà un acompanyament en programació i robòtica, matemàtiques i estadística, així com una introducció a la Intel·ligència Artificial i la visió per computador.  La primera activitat conjunta de l’alumnat ha tingut lloc avui dimecres 29 de gener al Centre de Visió per Computador on s’ha presentat el projecte i alhora l’alumnat ha pogut visitar l’escola d’enginyeria de la UAB. Entre altres coses s’ha lliurat el material per a la construcció  de cotxes de muntatge propi (jetson bots).

Per fomentar les vocacions STEM es fa des de 3 pilars la motivació de l’alumnat, la formació de professorat i la col·laboració amb empreses i entitats del món científic i tecnològic. Aquest foment de les vocacions STEM des de l’àmbit de secundària, amb especial èmfasi en les noies, busca impulsar la participació de les generacions futures en l’àmbit tecnològic.

A més a més, el projecte també pretén donar a conèixer la recerca i l’educació universitària disponible a Catalunya en l’àmbit de l’enginyeria i les ciències de la computació. D’aquesta manera, es busca donar resposta a la creixent demanda laboral en el sector TIC i poder nodrir les empreses innovadores de l’àrea del Vallès que aposten per les noves tecnologies.

Més informació: www.3ts.cat