&

Notícies

Fruiteria Los Maños, nou establiment al Mercat

Una nova empresa acaba d'ocupar les parades 140-142 del Mercat Central de Sabadell. Es tracta de la Fruiteria Los Maños, dedicada a la venda de fruita i verdura. El seu responsable, Ioan-Claudiu Piso, explica que té força experiència en el sector a Romania, on va fer de supervisor en un departament de fruita i verdura, i també a Sabadell, on ha regentat una fruiteria al carrer Sant Cugat durant 8 anys.

Ara, en aquest nou projecte es planteja consolidar econòmicament la seva empresa oferint al client qualitat en el servei, bon tracte i una relació apropiada entre la qualitat i el preu dels seus productes.  A l'hora de triar el Mercat Central, per Piso han estat decisius la bona ubicació, les infraestructures de què disposa i la seva importància i prestigi. 

Respecte a la posada en funcionament d'aquesta iniciativa destaca, com a factors negatius, la lenta tramitació i l'excessiva burocràcia, la limitació a l'hora de vendre altres productes i la important baixada dels compradors que van als mercats en general. I, quant als estímuls, la bona ubicació, la companyonia que ha trobat fins al moment amb els altres paradistes i la possibilitat d'innovar com a autònom.

A les persones que vulguin emprendre, Piso els recomana tenir el cap clar, buscar informació, tenir paciència i arriscar-se dins d'uns límits assumibles, "sense  posar-se la soga al coll." Veu necessari emprendre quan hi ha l'opció, ja que en cas de no intentar-ho la idea podria quedar-se en el pensament per sempre i penedir-se'n.

El Mercat Central de Sabadell compta amb Reempresa, un instrument útil per a la reactivació de parades dels mercats municipals. L'Ajuntament de Sabadell en va ser entitat pilot el 2017 i aquest 2018 ofereix un 50 % de descompte en la llicència d’ús temporal durant aquest any a les empreses que obrin un parada a través d'aquest projecte.