&

Notícies

Primera campanya de crowdfunding d'una emprenedora amb l'ajut de l'OAEA

La plataforma de crowdfunding Verkami ha publicat la  campanya d'una emprenedora de Sabadell, la Jovita Ponce (Les Pocions de la Jovita, cosmètica i teràpies naturals), duta a terme amb el suport tècnic de l´equip de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom (OAEA) i Voluntaris per a l'Assessorament Empresarial (VAE).

La Jovita Ponce, llicenciada en biologia i doctora en neurociències, fa un temps que va decidir fer de la seva passió el seu propi projecte. Així doncs, amb la idea de fer formulacions i produir cosmètica natural, va néixer Pocions de la Jovita.

El crowdfunding o micromecenatge és una eina de finançament alternatiu que permet finançar projectes a través de la suma de les petites aportacions de diferents persones, que s'anomenen mecenes. Els mecenes poden consultar les diferents aportacions a fer i la recompensa que rebran a canvi de la seva aportació. Un cop s'aconsegueixen tots els diners sol·licitats a la plataforma, es du a terme la producció del producte i, finalment, s´envia als mecenes.

En el cas de la Jovita, després de valorar les diferents opcions més populars a Catalunya, la plataforma escollida va ser Verkami. Es va iniciar un treball per determinar l'escandall de costos i saber exactament quants diners calien per a la producció dels tres productes que volia produir: una crema facial, un sèrum de contorn d'ulls i un perfum sòl·lid. Calia contemplar els costos en totes les fases de la producció: matèria primera, elaboració, envasos, etiquetatge, enviament, publicitat, etc. Un cop determinat el cost total ja es van poder fixar els imports de les recompenses i dissenyar l'estratègia de comunicació més adequada per a la campanya.

Finalment, la campanya es va poder penjar a la plataforma. Podeu consultar-la a Verkami.  

Si creus que el teu projecte pot ser finançat per aquesta via, no ho dubtis, contacta amb l'equip tècnic de la Regidoria de Treball i Empresa al Vapor Llonch i t'assessorarem.