&

Municipi Cooperatiu

L 'Ajuntament de Sabadell, a través de  Promoció Econòmica de Sabadell, posa en valor l’economia social i cooperativa com a model empresarial estratègic i transformador de la realitat social de la ciutat .  
 
Des de 2013 participa al programa Municipis Cooperatius de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i col·labora amb l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.
 
L’Economia Social és un conjunt d’iniciatives empresarials protagonitzades per la societat civil i concebudes per a servir l'interès general de les comunitats on es desenvolupen. Prioritza el capital humà per sobre del dinerari i practica fórmules basades en la democràcia, la participació, l’autogestió i l’equitat.
 
L’Empresa cooperativa s’emmarca dins de l’àmbit de l’economia social junt amb les associacions, fundacions, societats laborals, empreses d’inserció i centres especials de treball, sector que ja compta a Sabadell amb gairebé 200 iniciatives.
 
La cooperativa és un model viable i transformador a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa. Les seves característiques (centralitat en les persones, cooperació, arrelament al territori i compromís social) la fan especialment indicada en el context social i econòmic actual, ja que fa compatible l’efecte econòmic amb un impacte social positiu.
 
L'Oficina d’Atenció a l’ Empresa i l’Autònom (OAEA)  de l´Ajuntament de Sabadell i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ofereixen el seu suport mitjançant les següents accions:
  • Sensibilització  i difusió  per  donar a  conèixer el model cooperatiu: sessions informatives a escoles, emprenedors i treballadors. Fires, trobades i esdeveniments de xarxa.
  • Suport a la creació de cooperatives: assessorament en el model empresarial, pla de negoci, tràmits d’obertura, fonts de finançament, informació en ajuts i subvencions.
  • Vivers d'empresa: facilitats en la implantació del negoci oferint lloguer d’oficines, naus industrials i un espai d’incubació específic per projectes de l’economia social.
  • Formació empresarial: cursos especialitzats en cooperativisme i creació d’empreses cooperatives impartits en col·laboració amb l’escola Aposta i la Federació de Cooperatives
  • Consolidació empresarial: suport i assessorament tècnic en les diferents àrees del negoci (econòmica, financera, mercat, operacions...). Mentoratge de les cooperatives de la ciutat.
Sol·liciteu més informació o assessorament individual a sbdempresa@ajsabadell.cat
 
 
ACTIVITATS RELACIONADES