Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

EL VAPOR LLONCH REP EL PRIMER PREMI EN REEMPRESA DE LA MÀ DE CECOT I DIPUTACIO DE BARCELONA

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, ha recollit avui un reconeixement de la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT pel volum d’activitat i casos d’èxit assolits pel Vapor Llonch com a Centre Reempresa.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, ha recollit avui un reconeixement de la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT pel volum d’activitat i casos d’èxit assolits pel Vapor Llonch com a Centre Reempresa.

De fet, Sabadell s’ha endut el primer premi dels cinc que s’han atorgat aquest matí, durant l’acte de presentació de resultats de la Reempresa, celebrat a Terrassa. Han obtingut també reconeixements els ajuntaments de Granollers, Badalona, Mataró i Terrassa.

Després de recollir el guardó, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, s’ha mostrat molt satisfet pel premi, que ha qualificat com un “reconeixement a la tasca feta pel Vapor Lonch en l’àmbit del suport a l’empresa i als emprenedors i, per tant, també a la generació d’activitat econòmica i ocupació”. En aquest sentit, ha remarcat que, en relació amb Reempresa, “cal destacar el valor que té el fet d’afavorir que un empresari que no pot continuar al capdavant del seu negoci per diferents motius, pugui donar el relleu a una altra persona, afavorint així la continuïtat de l’empresa i garantint alhora, d’aquesta manera, que no es perd el coneixement i experiència adquirits al llarg del temps”.

Sabadell disposa d’un Centre Reempresa dins de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament de Sabadell, ubicada al Vapor Llonch des de finals de 2012. En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, des de Sabadell s’ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-li continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. En definitiva, es tracta de facilitar que nous emprenedors prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte posat en marxa per la Cecot l’any 2010. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments, entre els quals el de Sabadell, per implantar aquest servei a la província de Barcelona.

Dels 35 Centre Reempresa de la demarcació existents, l’organització destaca la implicació i la feina portada a terme per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament de Sabadell en la implementació de Reempresa al seu municipi. A tancament de l'any 2014 des del Vapor Llonch s’havien gestionat 131 projectes de cessió (52 reemprenedors atesos i 79 cedents atesos) i aconseguit 24 casos d'èxit de transmissió empresarial. Aquestes xifres suposen ser el principal punt local de centres Reempresa quant a activitat i casos d’èxit assolits. Per sota de Vapor Llonch està Granollers Mercat amb 15 casos d’èxits i 112 projectes gestionats.

En el cas concret de Sabadell, el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom s’encarrega d’oferir assessorament per als cedents d’empresa i per als reemprenedors sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió. Des de l'Oficina, enguany se segueix treballant amb Reempresa i fomentant la continuïtat de negocis. Per més informació es pot consultar el bloc de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a.

El projecte es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors-. També es disposa del portal www.reempresa.org que recull tota la informació sobre el procés de traspàs i que permet canalitzar tota l’oferta i demanda d’empreses. Una manera de posar a l’abast de tothom de forma transparent la situació d’aquest mercat.