Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Primeres dades econòmiques de les empreses allotjades als Vivers de l’Ajuntament de Sabadell

Amb l’entrada de noves empreses previstes entre  gener i febrer, tots dos centres registren bones dades d’ocupació. El Centre de Promoció Empresarial (CPE) es troba al 70% de la seva capacitat per allotjar empreses. En el cas del Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (CEI), el 50% dels seus espais estan ocupats després de només cinc mesos obert en la seva totalitat. És especialment significatiu que en aquest interval de temps ja s’estaran fent servir 11 de les 15 naus disponibles a Can Roqueta, així com 11 dels 23 despatxos a disposició de les empreses.

Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (CEI)

En total, entre els dos centres hi ha 34 espais llogats a empreses. Segons dades facilitades per aquests mateixos negocis, durant l’any 2016 preveuen facturar 10,3 milions d’euros.

Pel que fa a la tipologia de les empreses canvia segons el centre. Al Centre de Promoció Empresarial les empreses residents són majoritàriament societats limitades que han entrat en aquesta instal·lació en règim d’empreses de nova creació.

Es tracta de micropimes amb un nombre de treballadors que oscil·la entre 1 i 5. Respecte els negocis del Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta són similars als del CPE, és a dir, societats limitades que han entrat en aquesta nova instal·lació en règim d’empreses de nova creació amb un nombre de treballadors inferior a 5. Tot i això, a Can Roqueta hi ha una major diversitat de tipus d’empreses segons activitats, nombre de treballadors i formes jurídiques, ja que el centre dóna allotjament tant a activitats industrials com de serveis .

Serveis Complementaris

Els dos centres també s’obren a les empreses i entitats  no allotjades  que desitgin llogar algun dels seus espais polivalents (de formació,reunió o per desenvolupar les seves activitats,  actes de mitjà format,  o exposicions i demostracions d’empreses. En el cas concret del Centre d’Empreses Industrials hi ha un auditori amb capacitat per a 100 persones i una àmplia zona diàfana per esdeveniments de major format a més des dels dos equipaments, s’ofereix el servei de domiciliació comercial per a qui vulgui gaudir dels serveis dels centres sense necessitat de disposar d'un espai físic exclusiu.

auditori

espais d’incubació

Espais de coworking i incubació

Com a novetat, el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta incorpora a més espais d’incubació, per projectes que especialment i de forma temporal, necessiten el suport tècnic intensiu d’assessors d’empresa i, alhora , el contacte proper amb les empreses que actuen com a clients potencials i demandants de producte. Això permet introduir millores a la fase final de constitució del projecte d’empresa i crear-lo amb més garanties d’ajust a mercat. Conjuntament amb els espais d’incubació, els espais de coworking també tenen un component relacional clau amb les empreses que comparteixen espai en el desenvolupament del negoci.

Més informació

Per a més informació o el procediment requerit per accedir al servei d’arrendaments de naus , de mòduls d’oficines, en sistema de coworking o incubació o bé dels serveis complementaris les persones interessades s’han d’adreçar a:

l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom (Ctra. de Barcelona, 208 bis), trucar al telèfon 93 745 4091 o enviar un correu a l’adreça: promoempresa@ajsabadell.cat.

Des del web sabadellempresa.cat es poden consultar les característiques dels espais, fer una visita virtual per l’interior dels equipaments o conèixer quines són les empreses que hi resideixen ara mateix.