Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Entrevistem als guanyadors del Cafè Aventura de fa un any

El David Matanzas Fundador d’ Airk - projecte guanyador com a millor idea de negoci -segueix treballant intensament en el seu projecte. Airk és un projecte dedicat al disseny i fabricació de drons d’alta autonomia, la intenció és que els seus drons superin els drons que hi ha actualment al mercat.

- Qué destacaríes de la teva participació al Cafè Aventura?

El cafè aventura, va ser una experiència compacta però molt interessant. Vam fer una classe magistral on ens van explicar les principals claus per fer un elevator pitch, però el que realment va ser tot una experiència va ser el fer de posar-ho en practica, trobar-te davant de desenes de persones a les que els hi has de explicar el teu projecte, però amb un temps limitat i sabent que has de explicar lo suficient per que pensin que tens un gran projecte i que vulguin saber-ne més però sense passar-te del temps. És un exercici molt enriquidor que et fa valorar quin es el teu core business, i sense oblidar la gran oportunitat de networking que genera,  per conèixer més emprenedors com tu amb els que compartir experiències i buscar sinèrgies. És una molt bona experiència!

David Matanzas Fundador d’ Airk - projecte guanyador com a millor idea de negoci

- Els mentoratges han estat profitosos per la teva empresa?

Realment els mentoratges han estat molt profitosos, en el meu cas, de la mà d’en Xavier Montero, persona que m’ha ajudat molt a re-avaluar la solidesa i les expectatives del pla de negoci. Gràcies a aquest assessorament EUREK Technology S.L. ha guanyat més solidesa per tenir un creixement més estable i segur.

- Passat quasi un any, en quina situació es troba la teva empresa ara?

Ara mateix, estem preparant la industrialització de la nostra primera família de drons, els AIRK FireClouds, la qual consta de 4 models dissenyats minuciosament per diferents aplicacions. Aquests dies també estem amb una campanya de CrowdFunding a la web Kickstarter on estem fent les primeres vendes anticipades de aparells FC8 i el FC4r, que són els 2 aparells més destacats de la família. Els dos consten de 8 motors, i ara els tenim amb un 20% de descompte per la gent que els adquireixi a través d’aquesta web.


D’altra banda al Parc de Recerca de la UAB es troba ubicada AEINNOVA, Spin off del departament de microelectrònica de la UAB i guanyadora en la categoria de Millor empresa. Parlem amb el Raúl Aragonés CEO d´aquesta empresa que treballa en els últims avenços de microelectrònica, materials i enginyeria per tal de poder recol·lectar el calor residual provinent de la gran indústria, de l’àmbit domèstic, del sector de l’automoció i del sector solar i convertir-lo en electricitat i ens explica la situació de la seva empresa un any després.

Parlem amb el Raúl Aragonés CEO de AEINNOVA

Qué destacaríes de la teva participació al Cafè Aventura?

Destacaria el suport i acompanyament de l’equip promotor.

Els mentoratges han estat profitosos per la teva empresa?

Per la nostra empresa era molt rellevant tenir un bon assessorament sobre quina estratègia seguir a nivell de patents i propietat industrial i per una altra banda en temes de Directiva ATEX. Són temes molt específics i força complexes. Ens van proposar mentors especialitzats en cadascun dels temes en els que necessitàvem suport i vam dur a terme diverses sessions que van ser molt profitoses per tal de poder avançar en la direcció correcta a nivell empresa.

Passat quasi un any, en quina situació es troba la teva empresa ara?  

Bé, hem tancat una ronda de finançament amb Esade Ban, i ara estem preparant una altre amb Venture Capitals (caixa capital Risc, Demeter Partners, Repsol Ventures). Hem tingut finançament de la C.E. i ara estem preparant un SME Instrument Phase 2 (varem guanyar un Phase 1 de 50K). Hem tancat la primera venda amb SEAT Martorell, i tenim 3 pilots més preparats per una propera instal·lació al VW Pamplona, AIR Liquide Puertollano i Repsol Butano.

Si vols  participar al Cafè Aventura d’enguany pots inscriure´t en el següent link