Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

1 ANY DE FUNCIONAMENT DEL CENTRE D’EMPRESES INDUSTRIALS CEI CAN ROQUETA

CEI CAN ROQUETA

Amb l’ocupació actual i els actes que s’hi duen a terme , el CEI Can Roqueta s’està convertint en un referent a Catalunya pel que fa a centres / vivers d’allotjament empresarial.

L'equipament compta amb una parcel·la de 12.600 metres quadrats i inclou 22 despatxos d' entre 10 i 100 metres quadrats, quinze naus industrials  de 250 metres quadrats , zones de coworking i espais d'incubació oberts a projectes universitaris.

Segons dades municipals actualment hi resideixen 30 empreses, amb 32 espais ocupats. majoritàriament de menys de tres anys de vida. A la zona de despatxos hi ha 15 espais ocupats per empreses vinculades principalment al sector serveis. Destaquen les activitats relacionades amb l'oferta de solucions per a la indústria, les telecomunicacions o el màrqueting així com serveis professionals d’arquitectura, enginyeria i consultories.

D'altra banda, 14 de les 15 naus ja estan assignades a empreses de fabricació de maquinària i acer, sistemes d'aïllament per a la rehabilitació energètica d'edificis o manteniment per a la protecció contra incendis i prevenció de riscos, entre d'altres. També hi ha instal·lades empreses del sector tèxtil, sanitari, esportiu, serveis tècnics, electrònics i mecànics. Per tant, una gran varietat d’activitat empresarial i industrial.

empreses asignades

Pel que fa al coworking, actualment es troben ocupats dos espais, un per a un projecte empresarial i l'altre per a l'entitat Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE). En aquest  cas, a través d'un acord amb el Vapor Llonch, un equip de col·laboradors voluntaris professionals en actiu i jubilats, amb experiència en diferents disciplines i procedents de diversos sectors industrials i econòmics podran assessorar projectes empresarials des de Can Roqueta.

A banda de l’allotjament empresarial, el centre més enllà d'un viver, és també un lloc d'interrelació i cooperació interempresarial entre les empreses del Centre i dels set polígons industrials de la ciutat i en general, de les empreses de la ciutat .

En aquest sentit,  de manera periòdica es duen a terme  actes de networking , formació ,concursos d’emprenedoria com El cafè d’Aventura o el Fòrum de les tecnologies, que han arribat a aglutinar més de 100 empreses persones a l’auditori.

persones a l’auditori

Les empreses residents tenen a disposició el suport empresarial que s'ofereix des del Vapor Llonch i la resta d'espais que inclou l'edifici i poden fer ús d'altres serveis com el lloguer de sales per reunions d'empresa, amb clients, espais per desenvolupar demostracions de producte, trobades anuals o consells de direcció, a banda de comptar amb recepció, correspondència i altres.

L’estratègia de dinamització empresarial es centra ara en potenciar els espais d’incubació per incentivar el desenvolupament de projectes empresarials procedents d’universitats, instituts, spin-off o projectes de recerca.