Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Tercera edició concurs d´Idees Innovadores per a reptes socials

Tercera edició concurs d´Idees Innovadores

Oberta la convocatòria de la 3a edició del concurs: Idees innovadores per a reptes socials. 

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS: 24 D´OCTUBRE

L’objecte de la convocatòria és identificar, fer emergir i accelerar la posta en marxa idees innovadores que tinguin potencial de crear ocupació de manera sostenible i que es plasmin en una proposta inicial de projecte empresarial.

Resum de les bases específiques:

Les propostes presentades cal que:
  • Estiguin vinculades al sector de l’economia social i solidària.
  • Proposin un model de gestió empresarial que fomenti la democràcia interna i la responsabilitat social amb el territori
  • Incorporin elements innovadors ja sigui en la pròpia idea com en el producte, servei o procés.
  • Potenciïn i fomentin la cultura emprenedora, la participació i la creativitat.
  • Siguin possible concretar-les en projectes amb impacte econòmic directe o indirecte.

Es poden presentar: associacions, entitats i/o fundacions, ciutadans/es (emprenedors, desocupats,…), cooperatives i empreses, universitats i centres de recerca, i escoles de formació professional, altres anàlogues a les anteriors.

Consideraren prioritàries les idees que abordin algun dels aspectes següents:

-Generin ocupació per a joves de menys de 25 anys, sense experiència professional i que han acabat els seus estudis, o aturats de llarga durada de més de 45 anys que troben dificultats per reintegrar-se al mercat laboral.
-Promoguin l’acció col·lectiva amb perfils professionals diversos que siguin capaços de formar un equip interdisciplinari.
-Tinguin un objectiu social i una visió innovadora que consisteixin en aplicar una combinació de solucions tecnològiques i tècniques.
-Promoguin la col·laboració entre centres formatius (sobretot universitats i centres de formació professional), les empreses o cooperatives, entitats no lucratives i les persones desocupades.
-Adaptin i apliquin programes o iniciatives que hagin funcionat amb èxit en un altre context al territori.
-Millorin i/o transformin aspectes claus del mercat de treball: intermediació laboral, formació treballadors i desocupats, inserció col·lectius vulnerables,…

Criteris de valoració: La valoració de les propostes es portarà a terme de forma quantitativa per cadascun dels ítems establerts i amb un màxim de 100 punts (mínim 0 i màxim 20 per ítem) pels dos processos de valoració, finalistes i guanyadors (veure detall al punt 7 de les bases).

Selecció i premis: Un màxim de 10 projectes seran seleccionats i presentats en una jornada oberta. D’aquests, 4 seran els finalistes i podran obentir els següents serveis i premis:

·        2.500 euros en aportació econòmica per als quatre projectes guanyadors

·        Consultoria externa per a la maduració i millora de la idea, el contrast amb potencials clients, en l’elaboració del model de negoci i full de ruta del projecte.

·        Accès a recursos d´altres administracions locals (veure punt 6.2) de les bases. L’ajuntament de Sabadell ofereix als projectes finalistes un lloc de treball coworking gratuït durant un any al CENTRE D’EMPRESES INDUSTRIALS DE CAN ROQUETA.

·        Participar en  una  trobada  anyal d´emprenedoria amb possibilitat de   presentació a  potencials inversors.

·        Suport de la comunitat de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès en la difusió i promoció dels projecte

·        Cercar i facilitar accés a serveis i recursos de suport a l’emprenedoria i a l’activitat econòmica que tenen disponibles les administracions locals i d’altres agents privats.