Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Acceleració Emprenedora, projecte per impulsar les iniciatives innovadores

Acceleració Emprenedora

Acceleració Emprenedora forma part de les actuacions del projecte "Modernització de la Indústria de Sabadell i Entorn: Oportunitats d’Inserció i Innovació" previstes per aquest 2017

L’objectiu d’aquest programa d’acceleració és impulsar iniciatives emprenedores de base tecnològica a través d’una metodologia innovadora d’acceleració personalitzada per a cadascun dels projectes. Hi participen un total de 5 iniciatives (3 de Sabadell, 1 de Barberà i 1 de Sant Quirze) que ja tenen prototip, i que estan en una fase en la qual l'acceleració els servirà per impulsar el seu negoci.

El projecte consta de dues fases, una primera de dos workshops grupals, en els quals es treballen de manera molt pràctica diverses metodologies d’innovació (Design Thinking, Lean Start-up i Agile Management), i també s’expliquen diferents vies d'obtenció de fons que permetin arrencar una start-up (SME Instrument, ENISA, CDTI)

workshops grupals

En una segona fase es realitzen sessions de mentoratge individuals -un total de 20 hores per a cada projecte - entre juliol i octubre. L'objectiu és que els projectes participants, en acabar l'Acceleracíó Emprenedora, estiguin en disposició de sol·licitar financiació amb garanties d'èxit. Els dies 23 i 30 de juny s'han celebrat els workshops i al juliol s’inicien els mentoratges individuals.

Les iniciatives emprenedores que participen en el projecte pertanyen a sectors ben variats:

- Un dels projectes té a veure amb la mobilitat sostenible que, a través d'una plataforma web i mòbil, permet la gestió de la bicicleta elèctrica compartida.

- Un altre és una empresa que fa drons altament adaptables a usos específics per a solucions verticals.

- La tercera empresa es dedica a la innovació en mètodes per a la eficiència i millora de rendibilitat de les explotacions agrícoles.

- També participa una plataforma web que dissenya projectes a mida (d'assessorament, esdeveniments, formació).

- La cinquena iniciativa té a veure amb la monitorització i valoració de forma objectiva i no invasiva de la conducció en el sector automoció, mitjançant tècniques de visió per computador i anàlisi de sensors.

L'Acceleració Emprenedora és un projecte subvencionat pel SOC i liderat pels ajuntaments de Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Barberà del Vallès.