Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

96 empreses han estat creades per mitjà del Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a durant el 2017

L’Ajuntament de Sabadell encapçala el rànquing de Punts d'Atenció a l'Emprenedor/a (PAE) de Barcelona per facilitar la creació de 96 empreses (76 altes d’Autònoms i 20 Societats Limitades) entre gener i setembre de 2017.

Aquesta xifra situa Sabadell en el 3r lloc compartit amb l’Ajuntament de Mollet del rànquing acumulat entre tots els PAE des de 2009 a 2017.

La Diputació de Barcelona elabora aquesta relació sobre els punts municipals de la província que faciliten els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores.

L’Ajuntament es va donar d’alta com a PAE a finals de 2014 fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern espanyol i des de llavors 263 empreses s’han creat amb el suport d’aquest servei.  

Oficina d'Atenció a l'Empresa i a l'Autònom/a

En aquests moments, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i a l’Autònom de Sabadell (ctra. de Barcelona, 208 bis- Vapor Llonch), el Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236) i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (av. de Can Bordoll, 119) es poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, amb les diferents administracions implicades, segons el tipus d’empresa.

Això implica un estalvi de temps i permet crear l’empresa en 48 hores. En canvi presencialment es pot necessitar fins a 40 dies.

Una altra avantatge d’aquesta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors. El propi personal tècnic municipal que atén a la persona emprenedora, assessorant-la en la maduració de la idea de negoci, pot tramitar l’alta d’activitat si es desitja.

Simplificar tràmits

L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques. El punt PAE permet realitzar, a través de mitjans telemàtics, els tràmits de constitució i la posada en marxa de les formes jurídiques següents: Societats de Responsabilitat Limitada (SL), Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), Treballador Autònom, Emprenedor/a de responsabilitat limitada, Societats Civils i Comunitats de Béns. Més de la meitat de les activitats empresarials que s’inicien a Catalunya són d’aquest tipus. Per altres formes jurídiques, com ara Cooperatives o Laborals, cal seguir els tràmits reglamentaris en cada cas. 

La tramitació es porta a terme mitjançant la complementació del Document Únic Electrònic (DUE) que inclou tota la informació per a crear i tramitar una societat. Les persones que ho desitgin també poden accedir a través d’Internet a la plataforma telemàtica a través de la xarxa CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas) http://portal.circe.es i omplir el DUE, sempre que es disposi de Certificat Digital, sinó és obligatori adreçar-se a un Punt PAE.