Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Entrevista a dones emprenedores, Lupita Rodriguez

Entrevista a dones emprenedores, Lupita Rodriguez

Lupita Rodriguez es una firma Sabadellenca que crea peces molt vestir molt femenines per a celebracions i esdeveniments. Lupita aposta per l´originalitat i busca que cada dona se senti autèntica vestint diferent. Els dissenys són exclusius, es realizen amb teixits d´alta qualitat i els preus són assequibles.

Entrevistem a les emprenedores que duen a terme el projecte per coneixer de primera mà la seva experiència.

Com va començar el projecte?

El projecte va començar amb peces exclusives per a esdeveniments, celebracions, etc... però la demanda de les nostres clientes era donar-los cobertura en el dia a dia, i així ho hem fert hem aconseguit crear unes línies més casuals i urbanes, amb tres estils diferents (sport casual, working girl & dress party) amb peces de tendència actual, oufit moda acompanyats de calçat i complements, tot això amb preus adequats a la competència.

Ambdues seccions, casual i vestir donem una atenció molt personalitzada i busquem els recursos apropiats per confeccionar aquestes peces que major s'adeqüin a l'estil i fit de les nostres clientes.

Quins van ser els motius que us van portar a emprendre?

En moltes ocasions, el naixement d'un fill és un moment en la vida que t'ajuda a prioritzar, deixar les càrregues, prendre riscos i aventurar-te per rumbs desconeguts però voluntaris.

Cal dir que era un somni que rondava en els nostres caps, totes dues amb una gran trajectòria professional en el sector tèxtil, apassionades per la moda i desitjant realitzar els nostres propis dissenys.

¿Encara que realment els motius principals van ser tenir un futur incert que ens va empènyer a crear el nostre propi negoci, us preguntareu futur incert? Si !!! La maternitat va ser un punt d'inflexió en les nostres vides a molts nivells, descobrir una manera de criança diferent a la que la societat ens vol vendre, les dificultats de conciliar la vida familiar i la laboral això és el que ens va portar a emprendre aquesta aventura.

Dificultats trobades a l´hora d´emprendre?

Emprendre a Espanya segueix sent una autèntica cursa d'obstacles, una activitat sovint incompresa en un país on l'aspiració vital majoritària sempre ha estat trobar una feina fixa i tenir un pis en propietat al preu que sigui.

Com a dones hem trobat dificultats per aconseguir un crèdit ja que partíem d'uns capitals inicials baixos pels salaris en les nostres empreses anteriors.

Encara segueixen persistint certes creences socials en què les dones tenim menys compromís, més dificultats per gestionar situacions de pressió, que estem menys enfocades a l'obtenció de beneficis en els negocis i a més la conciliació familiar.

Aquesta va ser la major dificultat trobada a l'hora d'emprendre, ens varem reunir amb cinc directors de bancs presentant el nostre projecte i el nostre pla de negoci, en tots ells eren problemes i negatives, fent-nos perdre el temps i sense cap solució, les úniques propostes eren avalant a les nostres famílies, cosa que nosaltres en cap moment hem volgut implicar-les. Finalment trobem una gestora bancària que ens va ajudar i va agilitzar tot el procés per començar el projecte.

Quina és la situació actual del projecte i els vostres plans de futur?

Actualment ens trobem amb un punt de venda obert al públic (1ª planta), el projecte era per utilitzar tots els metres quadrats del local per a la venda però encara estem pendents de realitzar la reforma de la segona planta per donar una major atenció al client i d'aquesta manera aprofitar els metres quadrats per a la venda.

¿Plans de futur ?? !! El primer aconseguir enlairar poc a poc, un cop ho aconseguim anar creant noves col·leccions. Per a això tenim clar que es necessita molta perseverança, paciència i hores de treball, ningú et regala res!

Entrevista a dones emprenedores, Lupita Rodriguez

Emprendre i conciliar és possible?

Malgrat els avenços dels últims anys, la conciliació laboral entre el treball i la família segueixen estant en aquest país a anys llum de l'Europa social i econòmicament més avançada. Amb la maleïda crisi actual s'han tornat a fer passos enrere en aquest sentit. Però no per això varem perdre l'esperança i varem decidir reinventar-nos deixant volar per fi els nostres propis projectes.

Com a dones emprenedores intentem fer compatible una vida econòmicament autosuficient passant el major nombre d'hores al costat de les nostres filles. Som mares i això es nota: les nostres idees de negoci són innovadores i audaces, estem impregnades d'afecte i vocació de servei, som practica i té a veure sovint amb la criança.

Som dones del nostre temps, no ens identifiquem com executives encara que bé sabem de l'alta dedicació que exigeix ​​tenir un negoci propi. Tot això ha suposat la possibilitat de flexibilitzar els nostres horaris.