Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

L’Ajuntament planteja un Pla de modernització del polígon de Can Roqueta per iniciar el procés de renovació en l’àmbit de la mobilitat

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat durant el primer trimestre de 2018 una sol·licitud de subvenció a la Diputació de Barcelona per executar un Pla Integral de modernització del polígon de Can Roqueta. El projecte estableix un conjunt de millores amb actuacions concretes.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “durant aquest mandat s'ha fet una diagnosi de l'estat dels diferents Polígons d’Activitat Econòmica de la ciutat i fruit de la feina feta tenim una visió ordenada de quines mancances arrosseguen des de fa anys els PAES i quines actuacions són necessàries atendre de forma immediata”. 

En el cas de Can Roqueta el pla integral preveu en l’àmbit de la mobilitat , entre altres coses, la creació d’una rotonda a la BV140 per donar accés al polígon amb més seguretat i rapidesa, així com actuacions per a la jerarquització del trànsit a les principals vies del polígon. També l’increment del número d’aparcaments de vehicles, i aparcaments tancats per a bicicletes, ampliació de la línia d’autobús al sector i col·locació de noves parades, o la creació de nous passos adaptats per millorar l’accessibilitat per a vianants.

Una altra línia a desenvolupar són les millores dels elements d’urbanització, paviments de calçada i de voreres o la col·locació de diferent mobiliari com papereres i contenidors de reciclatge o la introducció de càmeres de videovigilància per afavorir la seguretat. En l’àmbit mediambiental es preveu la introducció d’enllumenat de tipus led de baix consum i una nova plantació d’arbrat i millores en la recollida de la xarxa de pluvials amb criteris de sostenibilitat.

El pressupost del projecte presentat a la Diputació de Barcelona és de 2,2M€. S’espera que la Diputació emeti la seva resolució aquest estiu i l'execució, en cas d'aprovació, s'iniciaria durant 2019.

Acord amb AEPCRO

Les actuacions incloses en aquest Pla de modernització del polígon de Can Roqueta han estat consensuades amb l’Associació d’Empreses i Propietaris del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta de Sabadell (AEPCRO) amb qui l’Ajuntament de Sabadell té signat un conveni de col·laboració des de finals de 2017 i amb la qual es mantenen reunions periòdiques de coordinació.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “com a Ajuntament tenir un interlocutor d’aquest tipus ens permet mantenir un canal de comunicació obert per poder treballar conjuntament en línia amb el compromís del govern en la millora dels PAES per incrementar la seva competitivitat, capacitat d'atracció i creació de llocs de treball de qualitat”.

Nova rotonda per millorar l’accés a la zona industrial

D’altra banda, en paral·lel a l’aprovació del Pla de modernització del polígon de Can Roqueta ja s’ha previst la construcció d’una nova rotonda situada a la intersecció de la carretera B-140 i l’avinguda de Ca n’Alzina, per accedir al polígon. Les obres es preveuen iniciar a l’estiu del 2018 i podrien estar finalitzades en el decurs d’un any. En aquest mateix sentit, s’estan fent les gestions per destinar un solar per a aparcament de camions i fer possible alliberar el nucli urbà dels vehicles pesants que l’ocupen actualment.