Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Fruiteria Los Maños, nou establiment al Mercat

reempresa

Una nova empresa acaba d'ocupar les parades 140-142 del Mercat Central de Sabadell. Es tracta de la Fruiteria Los Maños, dedicada a la venda de fruita i verdura. El seu responsable, Ioan-Claudiu Piso, explica que té força experiència en el sector a Romania, on va fer de supervisor en un departament de fruita i verdura, i també a Sabadell, on ha regentat una fruiteria al carrer Sant Cugat durant 8 anys.

Ara, en aquest nou projecte es planteja consolidar econòmicament la seva empresa oferint al client qualitat en el servei, bon tracte i una relació apropiada entre la qualitat i el preu dels seus productes.  A l'hora de triar el Mercat Central, per Piso han estat decisius la bona ubicació, les infraestructures de què disposa i la seva importància i prestigi. 

Respecte a la posada en funcionament d'aquesta iniciativa destaca, com a factors negatius, la lenta tramitació i l'excessiva burocràcia, la limitació a l'hora de vendre altres productes i la important baixada dels compradors que van als mercats en general. I, quant als estímuls, la bona ubicació, la companyonia que ha trobat fins al moment amb els altres paradistes i la possibilitat d'innovar com a autònom.

A les persones que vulguin emprendre, Piso els recomana tenir el cap clar, buscar informació, tenir paciència i arriscar-se dins d'uns límits assumibles, "sense  posar-se la soga al coll." Veu necessari emprendre quan hi ha l'opció, ja que en cas de no intentar-ho la idea podria quedar-se en el pensament per sempre i penedir-se'n.

El Mercat Central de Sabadell compta amb Reempresa, un instrument útil per a la reactivació de parades dels mercats municipals. L'Ajuntament de Sabadell en va ser entitat pilot el 2017 i aquest 2018 ofereix un 50 % de descompte en la llicència d’ús temporal durant aquest any a les empreses que obrin un parada a través d'aquest projecte.