Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

El David i la Laura, dos Erasmus locals a Grècia i Alemanya

El David i la Laura són dos joves emprenedors que van recórrer al programa d'intercanvi Erasmus for Young Entrepeneurs per millorar les seves condicions i les de la seva proposta de negoci a través d'una estada a l'estranger. 

A principis de juny, el David va començar la seva estada amb el programa Erasmus a Grècia. Ell és un jove creatiu que té la idea de muntar una organització cultural. En registrar-se al programa a través de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a se li va cercar un 'host' (una empresa acollidora) i es va trobar una organització a Grècia que manté una activitat similar a la seva. A Thessalonika hi ha la companyia de teatre al carrer Skias Onar i els vam posar en contacte. En David va començar a parlar amb en Dimitris i van perfilar un pla de treball que durant quatre mesos permetrà a l'emprenedor aprendre a gestionar una entitat cultural i a promocionar-ne els actes.

Mensualment el David ens reporta la seva experiència a Grècia, des de com va a visitar ajuntaments per tal d'organitzar els seus esdeveniements o com programa els assajos d'una orquestra filharmònica que els acompanyarà en les seves funcions de teatre, fins a com redacta dels documents necessaris per a l'execució del projecte.

David ens reporta la seva experiència a Grècia, des de com va a visitar ajuntaments per tal d'organitzar els seus esdeveniements

La Laura és graduada en història de l'art i té ganes de començar el seu negoci relacionat amb l'art i els llibres a Barcelona. Ella va decidir-se per una 'host' de Berlín. Ja fa tres mesos que la Laura està fent la seva estada a la llibreria berlinesa www.bartlebyandcoberlin.com. De la seva estada, explica 'estic aprenent gran quantitat de detalls tècnics sobre la cura i el funcionament d'una llibreria dels quals no era conscient. D'altra banda, també estic guanyant coneixement en l'àmbit literari i editorial tractant amb llibres, clients i la propietària de la llibreria, l'Ana, que és editora experta'. 

Laura és graduada en història de l'art i té ganes de començar el seu negoci relacionat amb l'art i els llibres a Barcelona

El programa Erasmus per a emprenedors/es és un programa d'intercanvi d'estades empresarials destinat a persones emprenedores i finançat per la Unió Europea. Si estàs interessat/da a dur a terme una estada, pots informar-te'n a través del personal tècnic de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell al Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Pots demanar cita prèvia venint-hi en persona, escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 93 745 31 61.