Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Es ratifica l'acord amb Barberà i Sant Quirze per promoure la simbiosi industrial als polígons

Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze, amb el suport de la Diputació de Barcelona, treballen conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de simbiosi industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE).

“Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants” és el títol del projecte per fomentar la cooperació entre empreses mitjançant l’intercanvi de materials, energia i aigua i compartint actius, mitjans logístics, etc. amb la finalitat que tothom se’n pugui beneficiar.

Aquest model de negoci permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants. Per tant, les iniciatives de simbiosi industrial són programes de negocis on la primera finalitat és la millora de la competitivitat empresarial i el creixement del teixit industrial, però que presenta, alhora, impactes ambientals i socials positius.

L’objectiu és promocionar aquesta nova estratègia empresarial com a marc prioritari de desenvolupament econòmic i, així, reforçar la competitivitat de les empreses i contribuir alhora en un desenvolupament sostenible.

L’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Programa de Dinamització de Polígons d’activitat econòmica, aposta pel foment d’aquest model d’economia circular aplicada a la indústria. El paper de l’administració és de mediador, identificant oportunitats, sensibilitzant les empreses i impulsant la cooperació entre elles. Les empreses interessades en aquest àmbit poden sol·licitar assessorament gratuït i  també se’ls facilita un informe de diagnòstic inicial.

La Junta de Govern Local ha ratificat avui la signatura del conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès per  mantenir el projecte i alhora ha acceptat l’ajut de 22.334,40 euros corresponent a Sabadell,  atorgat per la Diputació de Barcelona.

Des de la seva posada en marxa l’any 2014 fins l’any passat, s’han desenvolupat més de 220 visites a empreses dels polígons industrials per identificar oportunitats en simbiosi industrial i s’han desenvolupat més de 45 assessoraments tècnics especialitzats a les empreses amb potencial per desenvolupar accions simbiòtiques. Alhora es disposa d’una exposició itinerant i d’una guia de bones pràctiques en Simbiosi Industrial als PAE del Vallès Occidental.

Altres acords de col·laboració

La Junta de Govern Local ha ratificat avui també la signatura del conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès per  mantenir el projecte “OPEN INDUSTRY 4.0” i alhora ha acceptat l’ajut de 20.304 euros atorgat per la Diputació de Barcelona.

Sabadell és un dels municipis vallesans participants en  aquesta comunitat virtual sobre Industria 4.0 per a empreses. Amb el nom Open Industry 4.0, està actiu aquest projecte tecnològic que compta també amb la col·laboració de Montcada i Reixac, Rubí i Terrassa.

Per mitjà de la plataforma www.openindustry40.com  es crea un punt de trobada digital de les empreses i els professionals de la indústria, una comunitat oberta els 365 dies de l’any on es troben les 9 tecnologies 4.0: robòtica, simulació 3D, integració de sistemes, internet de les coses, ciberseguretat, tecnologies en núvol, manufactura additiva, realitat augmentada i big data. L’objectiu d’aquest espai virtual és que les empreses puguin exposar els seus productes i serveis i facilitar la interacció entre companyies.