Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

INSCRIPCIÓ OBERTA: jornada Vallès, Territori Innovador

El 12 de novembre tindrà lloc aquesta sessió telemàtica sobre la capacitat d'innovació del territori per mostrar la realitat i potencial de sectors productius i agents socioeconòmics del Vallès presentada per Roger Escapa i la participació de diferents especialistes.

El proper dijous 12 de novembre tindrà lloc la jornada Online Vallès, Territori Innovador, en què es parlarà dels beneficis de potenciar la innovació en un ecosistema, fent valdre les diferents formes de col·laboració entre agents i reforçant la innovació com a factor de millora de la competitivitat. Durant la jornada també es donaran a conèixer casos pràctics i sinergies sorgides concretant actuacions i elements tangibles del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial ININVALLÈS, que poden ser d'interès per tots els agents i entitats que conformen el territori.

Amb el títol Vallès, Territori Innovador es proposa una jornada telemàtica oberta a tots els públics amb l’objectiu general de donar a conèixer la capacitat d’innovació d’empreses i entitats locals i exposar casos pràctics. L’activitat s’emmarca en el projecte supramunicipal ININVALLÈS, d’aposta conjunta entre els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT), la Fundació Parc Taulí i la Universitat Autònoma de Barcelona per marcar una estratègia de futur basada en el potencial de la zona respecte el disseny i la innovació aplicats als sistemes industrials.

La sessió telemàtica tindrà lloc el 12 de novembre a partir de les 10 h. El periodista Roger Escapa serà el conductor de la jornada, que comptarà amb la intervenció de diferents especialistes. L’activitat s’iniciarà amb una ponència del president de RocaSalvatella i expert en innovació, Genís Roca. A continuació, s’exposaran els principals resultats d’un primer diagnòstic de l’estat de les xarxes de talent, de competitivitat d’indústria i de disseny urbà de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès. Un equip d’anàlisi i disseny urbà de Boston és l’autor d’aquest treball sobre els quatre municipis per establir criteris de disseny urbà i d’activació econòmica fonamentats en potenciar l’economia del coneixement i oportunitats de qualitat per als ciutadans del Vallès.

La sessió també inclou una taula rodona per visibilitzar casos pràctics sorgits a partir del desplegament del projecte ININVALLÈS i sinèrgies o col·laboracions que s’han creat entre les entitats sòcies per millorar la competitivitat del territori. En concret, intervindran en aquesta part Innovation Project Manager, Joaquim Campoy de la Corporació Sanitària del Parc Taulí per exposar el disseny i innovació en l’envelliment actiu; el cap de l'Oficina de Valorització i Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Vallvé, explicarà la plataforma de vigilància tecnològica; el director general de la Fundació ESDI, Antoni Garrell, farà una intervenció entorn el disseny i innovació en la indústria tèxtil; i el director d’Internacionalització i Innovació de La Salle-URL, Josep M. Piqué, en parlarà d’Innovació i sostenibilitat.

La previsió de tancament de la jornada és entorn les 11 h, amb la participació de la tinenta d’alcaldessa en l’àmbit de Desenvolupament econòmic i impuls administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, i el tinent d’Alcaldia de l’Àrea d’Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. La inscripció ja està oberta. Les persones interessades en inscriure’s ho poden fer per mitjà del web ININVALLES 

Projecte ININVALLÈS

La Generalitat de Catalunya va considerar l’any 2018 aquest projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) mereixedor del cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El cost total del projecte és de gairebé 3,3M€ i rep una subvenció d’1,6M€ d’Europa  per desenvolupar diferents operacions. El termini d’execució del projecte és fins desembre de 2020 amb opció de pròrroga. L’Ajuntament de Sabadell és l’entitat coordinadora del pla i vetlla per enfortir i cohesionar els actius existents en aquest àmbit d’especialització i fer el  seguiment de l’execució i compliment dels compromisos de totes les entitats. En concret, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT) és l’executora de l’operació Tecnodisseny: club de talent i innovació.

Per la seva part, la Universitat Autònoma de Barcelona té com a encàrrec l’Observatori d’intel·ligència competitiva: tecnologies i les tendències socials. La Corporació Sanitària del Parc Taulí desenvolupa l’operació El disseny i la innovació industrials al servei de l’envelliment actiu al Vallès. I per últim, l’operació que rep el nom d’Impuls de l’economia circular als sistemes industrials l’executa l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.