Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

"El programa Erasmus et permet aprendre d'una altra persona que també emprèn"

La Daniela Fernanda López Pico ha acabat la seva estada de 6 mesos a Milà en el marc del programa Erasmus i ens ha volgut explicar a través d'aquesta entrevista com li ha anat l'experiència. 

Pots parlar-nos del teu projecte?

El projecte es va iniciar com una marca d'accessoris per a dona, tenint un material base que és l'acrílic. Tot es produeix localment i els materials i la mà d'obra es compren a proveïdors locals. Actualment estem treballant per treure noves línies de la marca com la línia de productes de la llar i una petita càpsula de roba de bany però conservant la mateixa estètica que caracteritza la marca des de l'inici.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Estava treballant a temps complet en el meu projecte, portant tota la direcció creativa i de màrqueting.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Volia canviar l'entorn en el qual em trobava treballant i volia col·laborar una temporada amb alguna marca o estudi que fes una cosa relacionada amb disseny de mobles i interiors. Sempre m'ha agradat molt aquest camp i mai havia tingut l'oportunitat d'estudiar o treballar en res relacionat, per la qual cosa quan em vaig assabentar de la possibilitat de poder col·laborar a través del programa d'Erasmus. Vaig pensar que seria l'oportunitat ideal per poder dur a terme aquest pla.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa de la teva host a Itàlia?

Estic col·laborant amb diversos aspectes, des de direcció creativa i fotografia, i també he pogut tenir l'oportunitat d'assessorar les noies de l’estudi amb temes d'emprenedoria.

Quines habilitats o coneixements t´està aportant el programa Erasmus?

El programa m'ha aportat habilitats i coneixements en l'àrea del disseny, específicament en disseny d'interiors. He après sobre la visió d'un dissenyador d'espais i de mobles i també he pogut aprendre sobre programes de disseny o nous materials.

Quin beneficis creus que l'estada està aportant a la teva host?

He pogut ajudar-les duent a terme un canvi d'imatge en l'estudi, que era el que estaven buscant per enguany. També he pogut incentivar en les fundadores de l'estudi tenir una visió més internacional amb el seu projecte. 

Quins han estat els teus beneficis de participar en el programa?

Poder tenir l'oportunitat de viure en un altre lloc, aprendre un idioma nou i col·laborar amb un altre emprenedor que té idees noves.

Com el programa està ajudant que milloris el teu bussiness plan?

Una de les visions del meu projecte en el business plan era establir completament l'empresa a Europa i poder obrir un espai-estudi-showroom. Durant l'intercanvi vaig tenir l'oportunitat de conèixer nous proveïdors i tallers a Itàlia, amb els quals començaré a treballar pròximament. Aquest és el primer pas per poder traslladar la producció de la marca de Colòmbia a Europa.

Recomanaries el programa a algú que s´ho estigui plantejant? Per què?

Clar que el recomanaria. Gairebé tots els que comencem una emprenedoria, ja sigui sols o amb algun soci, arribem a algun punt en el qual necessitem noves idees i nova inspiració. Aquest programa et permet poder aprendre d'una altra persona que està emprenent i que està passant pels mateixos desafiaments que tu. Per mitjà d'aquesta col·laboració es pot arribar a tenir una nova visió per al teu projecte.

Totes les persones interessades en el programa Erasmus poden informar-se'n a l'OAEA, presencialment (amb cita prèvia a la Ctra de Barcelona, 208 bis), trucant al telèfon 93 745 31 61 o escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.