Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Rocío Siesto: "L'Erasmus és una oportunitat perfecta per aprendre d'altres professionals”

La Rocío Siesto Garabana va finalitzar fa un temps la seva estada de 6 mesos a Praga amb el programa Erasmus for young entrepeneurs i s'ha prestat a repassar-la i a reflexionar-hi en aquesta entrevista amb l'OAEA. 

Pots parlar-nos del teu projecte?

El projecte SEICA és una oficina d'arquitectura i urbanisme amb base en Vigo, Galícia. Oferirà serveis relacionats amb aquestes disciplines amb una filosofia basada en tres eixos: en primer lloc, un diagnòstic precís per a cada projecte; en segon lloc, un compromís mediambiental i social; i, finalment, assegurar un disseny de gran qualitat estètica.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Havia acabat la carrera i em trobava en cerca d'ocupació. En disposar de més temps lliure i tenir una xarxa de companys i companyes de la mateixa professió en la mateixa situació, comencem a donar forma a la idea d'emprendre un projecte personal.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

El fet de començar a desenvolupar un projecte personal. Vaig pensar que abans d’iniciar el meu projecte havia de guanyar més experiència i entendre com definir aquest projecte, tant en el desenvolupament del concepte com en la gestió d'una empresa. Per això, el programa Erasmus for Young Entrepreneurs és una perfecta oportunitat per a aprendre de l'experiència d'altres professionals.

D'altra banda, el meu interès per conèixer altres països i altres cultures també em va animar a participar en el programa. M'encanta viatjar i considero que tenir l'oportunitat de viure en un altre país suposa un gran creixement personal i professional.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa de la teva host a la República Txeca?

Al costat de l'equip d'OCA Architects he tingut l'oportunitat de participar en projectes de molt diversos: concursos d'arquitectura i urbanisme, projectes executius i altres licitacions. També el suport en algunes tasques de gestió, com el desenvolupament d'una part de la pàgina web, cosa que m'ha permès conèixer el funcionament de l'empresa amb més profunditat.

Quines habilitats o coneixements t´està aportant el programa Erasmus?

Estic aprenent molt sobre les diferents maneres com un jove estudi d'arquitectura aconsegueix clients, així com la seva relació amb aquests. També sobre la col·laboració amb altres companys de professió i oficines d'arquitectura. He après molt del treball en equip, l'organització, la gestió d'una oficina...

D'altra banda, també he adquirit nous coneixements en el propi camp de l'arquitectura i l'urbanisme, a través dels diversos projectes que hem realitzat i de l’ús de les pròpies eines que utilitza l'oficina de la meva host.

Quin beneficis creus que l'estada està aportant a la teva host?

Crec que la relació que s'ha establert a través de l'EYE ha estat de benefici mutu. Per part meva, crec que per a un jove o a un petit estudi el contacte amb persones que acaben de graduar-se permet mantenir un vincle amb els debats que es desenvolupen en el món acadèmic. Crec també que he pogut aportar a la host les meves ganes d'aprendre. En comptar amb poca experiència professional, tinc un gran interès i il·lusió per adquirir nous coneixements i habilitats. En un equip de treball petit i que desenvolupa molts projectes alhora crec que aquesta actitud ha estat molt beneficiosa.

Quins beneficis has obtingut d'haver-hi participat?

Gràcies al programa EYE he tingut l'oportunitat de col·laborar amb una oficina petita però que té un enfocament internacional i col·labora amb empreses de major grandària per al desenvolupament de diversos projectes. Això m'ha permès treballar amb confiança en un entorn agradable i en el qual he tingut l'oportunitat de conèixer en profunditat els meus companys. Aquesta xarxa professional serà de gran utilitat per a la meva futura empresa. Al mateix temps, he pogut aprendre sobre el funcionament del mercat txec, ja que he conegut aquí altres professionals amb els quals podria desenvolupar projectes comuns en el futur.

Com t'està ajudant el programa que milloris el teu bussiness plan?

El meu pla de negocis es troba encara en un estat inicial, ja que recentment m’he graduat. Aquesta estada ha suposat un gran impuls per començar a donar-li forma. M'ha donat l'oportunitat de conèixer diverses disciplines dins de l'arquitectura i l'urbanisme i he trobat aquelles que em motiven més i cap a les quals desitjo enfocar el meu futur professional. Al mateix temps, he pogut veure com es gestiona una empresa similar, la qual cosa serà de gran utilitat per entendre el desenvolupament i creixement d'una oficina en l'àrea de l'urbanisme.

El recomanaries a algú que s´ho estigui plantejant? Per què?

El recomanaria sense dubtar-ho a altres companys. Crec que serà de gran utilitat tant si estàs començant una empresa com si ja tens desenvolupat un bon pla de negoci. Per les xarxes professionals que es teixeixen, per conèixer com treballen empreses similars i per tenir l'oportunitat de submergir-te en la cultura d'un altre país i entendre com funciona el seu mercat de treball. Tot això en conjunt és una gran oportunitat per al desenvolupament d'un projecte personal i professional.

El programa Erasmus per a emprenedors/es és un programa d'intercanvi d'estades empresarials destinat a persones emprenedores i finançat per la Unió Europea. Si estàs interessat/da a dur a terme una estada, pots informar-te'n a través del personal tècnic de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom/a de Sabadell al Vapor Llonch (ctra. Barcelona, 208 bis). Pots demanar cita prèvia venint-hi en persona, escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat o trucant al telèfon 93 745 31 61.