Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Completada la modernització de Can Roqueta per impulsar econòmicament l’àrea industrial

Les obres de renovació i modernització, que s’han portat a terme entre 2020 i 2021, tenen com a objectiu revitalitzar econòmicament l’àrea industrial, com també millorar l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat.

El conjunt d’actuacions, consensuat amb l’Associació d’Empreses i Propietaris del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta de Sabadell (AEPCRO), ha comportat una inversió propera als 2,2 M€. Per a la realització s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona d’1,7 M€. La resta l’han aportat l’Ajuntament i AEPCRO.

Avui han visitat el polígon l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, i el president d’AEPCRO, Jaume Llop.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrès, “els beneficis de la indústria, pel que fa a generació d’activitat econòmica, llocs de treball i progrés col·lectiu, són indiscutibles i per això estem impulsant diverses mesures per reforçar aquest sector ple d’oportunitats. En aquest marc, la renovació que avui presentem és una gran notícia, ja que amb les accions que hi hem portat a terme, en col·laboració amb la Diputació i amb AEPCRO, el polígon fa un important salt qualitatiu i ofereix millors infraestructures tant als treballadors i treballadores com a les empreses que hi són ara o que vulguin venir a instal·lar-s’hi”.

Amb la modernització, dins l’àmbit de la mobilitat, s’han renovat dues rotondes que ja existien provisionalment als vials principals de distribució i se n’han construït dues més. També s’ha adequat l’amplada dels carrils de circulació dels carrers principals per reduir la velocitat i s’ha augmentat el nombre d’aparcaments de vehicles i aparcaments tancats per a bicicletes. Així mateix, s’han introduït passos de vianants per millorar l’accessibilitat i seguretat de les persones.

També s’ha creat un tram de carril bicicleta per connectar amb la part residencial, l’escola i el rodal, tant per la banda de Polinyà com per la cornisa del Ripoll. Actuació que se suma a la millora de les connexions del polígon en transport públic.

Una altra línia d’actuació ha estat la millora dels elements d’urbanització, paviments de calçada i de voreres. S’han creat nous espais públics i s’ha col·locat nou mobiliari com papereres i contenidors de reciclatge.

En matèria de seguretat s’han col·locat càmeres a diferents punts del polígon que monitoritzen l’accés de vehicles a la zona i també proporcionen imatges en temps real, gestionades per la Policia Municipal de Sabadell.

En l’àmbit ambiental s’ha posat enllumenat de tipus led de baix consum a diferents vials i s’ha ubicat una estació de mesura de CO2. També s’ha plantat nou arbrat i s’ha millorat la recollida de la xarxa d’aigües pluvials amb criteris de sostenibilitat. El projecte s’ha complementat amb la instal·lació de carregadors de vehicles elèctrics per promocionar la mobilitat no contaminant i sostenible.

Polígon de Can Roqueta

El polígon de Can Roqueta té un total de 72 hectàrees, amb un 85,77% d’ocupació i 270 empreses ubicades.

Igual que el polígon del Sud-oest, es tracta d’un polígon amb carrers i naus àmplies i una configuració pensada per al desenvolupament d’activitat econòmica de dimensió mitjana a gran.

S’hi diferencien dues zones. El sector de Can Roqueta I és la part més antiga, on ja als anys 1960 es van establir les primeres indústries. La seva urbanització va acabar a finals dels anys 1980. Pel que fa al sector de Can Roqueta II, és una ampliació pel costat est urbanitzada l’any 2001.

La major part d’activitats del polígon gira a l’entorn del sector de la indústria manufacturera i dels serveis que hi donen suport, amb presència significativa de l’activitat de distribució i logística, sobretot a Can Roqueta II. Les empreses instal·lades són majoritàriament PIME.

El polígon compta actualment amb un centre d’empreses industrials de titularitat municipal, on es desenvolupen diferents activitats amb l’objectiu, també, de revitalitzar la xarxa econòmica de la zona.