Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Sabadell rep un reconeixement al seu punt local Reempresa pel nombre d’èxits acreditats

La tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit de Desenvolupament econòmic i Impuls administratiu, Monste Gonzàlez, ha recollit el premi com a segon punt local Reempresa amb major nombre de casos d’èxit acreditats durant 2020.

El premi a l'Ajuntament de Sabadell s'ha atorgat exaequo amb Vic, Santa Perpètua i Granollers del Vallès i es va lliurar ahir en el marc del Saló BizBarcelona. Amb aquest programa s’evita el tancament d’empreses per manca de relleu.

Sabadell és un dels 35 Punts Locals Reempresa, que actualment hi ha a la província i es gestiona per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament de Sabadell, ubicada al Vapor Llonch des de l’any 2012. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, s’hi ofereix assessorament tant per a qui vol vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que noves persones emprenedores prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte. La Diputació intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments per implantar aquest servei a la província de Barcelona.

Els resultats fins a setembre de 2021, en relació a la tasca desenvolupada des de l’Oficina Municipal d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a, són de 5 casos d'èxit. En total des del començament de Reempresa fins ara s’ha evitat el tancament de 123 empreses per manca de relleu.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix en donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’interessa. En el cas concret, de Sabadell el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega d’oferir assessorament per a cedents d’empresa i per a persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió. Les persones interessades poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat  o adreçar-se a  l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell), oberta de 9 a 14 h.

Reempresa en el marc del Mes de l’Emprenedoria

El Mes de l’Emprenedoria s’ha estrenat aquest novembre amb  més de 30 activitats per enfortir l’ecosistema emprenedor local. L’Ajuntament de Sabadell i quinze entitats participants promouen per primera vegada aquest esdeveniment adreçat a persones a punt d´iniciar un negoci o creat recentment.

En aquest marc s’ha previst el 15 de novembre la sessió “El cafè de la Reempresa per aquelles persones  que volen conèixer el programa i estan pensant en cedir el seu negoci i trobar a una nova persona emprenedora que hi doni continuïtat. D’altra banda, el 22 de novembre s’ha previst la sessió “Què comprem quan comprem una empresa. En aquesta activitat t’explicarem totes aquelles coses que cal tenir en compte a l’hora d’analitzar una empresa així com la seva possible compra. Per a més informació es pot consultar el web https://www.sabadellempresa.cat/mes-emprenedoria.