Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

L'Erasmus m'ha ajudat a perfilar i validar amb detall el meu pla de negoci

Salvador de Sitjar de Togores ha passat 4 mesos al Regne Unit a l'empresa Bloom.Space desenvolupant el seu projecte Alpha VR de realitat virtual. L'experiència Erasmus li ha resultat molt profitosa i ens l'ha volgut explicar. 

Pots parlar-nos del teu projecte?

Alpha VR és un projecte basat en la utilització de la Realitat Virtual per crear una nova manera de veure tot tipus d'esdeveniments, trencant tant els límits numèrics com qualsevol barrera que impedeixi la realització de l'esdeveniment en format presencial.

La nostra tecnologia combinada amb la realitat virtual permet als usuaris gaudir d'una nova forma d'entreteniment, ja que ofereix la possibilitat d'accedir a tota mena d'esdeveniments, en les millors ubicacions, a baix cost i sense sortir de casa. Però també ofereix una àmplia varietat de possibilitats perquè l'audiència interactui de forma més real amb el contingut de l'esdeveniment i els seus personatges, la qual cosa fa possible l'existència d'una relació més estreta a través de la telepresència (és a dir, la sensació que l'audiència és allà com una experiència sentida).

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Abans de començar el programa tenía una experiència laboral bastant primerenca en el sector digital i també havia intentat realitzar diferents projectes d'emprenedoria sense èxit. De manera paral·lela em trobava cursant un doble grau en ADE i Dret.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Fa temps que buscava una experiència laboral més immersiva i en la qual pogués tenir contacte amb diferents startups. Llavors, després de presentar-me a diferents concursos d'emprenedoria i de sol·licitar mentoria a l'associació d'emprenedors de la UAB per al desenvolupament d'un projecte d'emprenedoria, Sonia Sierra (directora de l'associació d'emprenedors de la UAB-Emprèn) em va parlar d'aquest programa d'Erasmus i gràcies tant a l'ajuda que m'ha brindat l'associació d'emprenedors de la UAB com a l'organització intermediària que ha fet possible la meva participació en el programa he pogut gaudir de tot el que ofereix aquest programa a l'estranger.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa del teu/de la teva host al Regne Unit?

  • Suport en diferents matèries a startups que es troben dins de Bloom.Space Incubator
  • Desenvolupament de noves idees de negoci per implementar en l'empresa del host
  • Ajuda en la creació d'esdeveniments de networking
  • Assistència a esdeveniments d'innovació i networking

Quines habilitats o coneixement t’està aportant el programa Erasmus?

  • Coneixements teòrics sobre el món de la startup
  • Habilitats de recerca i estudi de mercat
  • Habilitats comunicatives de manera fluida en una altra llengua
  • Coneixements de primera mà sobre el dia a dia d'una startup
  • Habilitats per a la resolució de problemes

Quin beneficis creus que l'estada està aportant al teu/la teva host?

  • Suport en les mentories del host amb les startups
  • Ajuda en la gestió d'esdeveniments
  • Ajuda en diferents matèries(Màrqueting, estudi de mercat, desenvolupament de negoci,...) a les Startups, creant una major connexió entre Bloom.space i elles.
  • Desenvolupament d'idees per a ampliar Bloom.Space

Beneficis de participar en el programa

  • L'experiència laboral obtinguda en poder participar en diverses startups i treballar de manera pròxima amb els fundadors.
  • Millora de les habilitats de Networking i la possibilitat de conèixer personalitats del sector tecnològic.
  • Els amplis coneixements de creació i gestió d'esdeveniments corporatius
  • Els coneixements obtinguts de les mentorías setmanals amb l'HE

Com el programa està ajudant a fer que milloris el teu pla de negoci?

El programa és de gran ajuda, ja que, a causa de les experiències i coneixements que he anat obtenint de les persones del sector que he conegut i del HE, m'ha ajudat a perfilar i validar de forma més precisa tots els detalls del meu pla de negoci.

Recomanaries el programa a algú que s’ho estigui plantejant? Per què?

Sens dubte el recomanaria, ja que aquest programa t'ofereix una experiència completament immersiva en allò a què et vulguis dedicar, però alhora coneixes una nova cultura i això t'ajuda a superar els teus límits, creixent com a persona i emprenedor. També t'ofereix la possibilitat de connectar amb altres emprenedors/es i accelerar les teves possibilitats com a persona emprenedora a nivell mundial.

 

 

Totes les persones interessades en el programa Erasmus poden informar-se'n a l'OAEA presencialment (amb cita prèvia a la Ctra de Barcelona, 208 bis), trucant al telèfon 93 745 31 61 o escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.