Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Oberta convocatòria de subvenció per al foment de les sol·licituds de patents i models d'utilitat

L'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) obre convocatòria de subvenció per al foment de les sol·licituds de patents i models d'utlitat espanyols i en l'exterior. Sol·licituds fins al 5 d’abril.

La innovació esdevé  un factor clau en la competitivitat empresarial i alhora és un dels  principals motors per afavorir el creixement econòmic d’un país. Un dels aspectes essencials en sectors industrials es la protecció d’aquestes innovacions a través de patents. La protecció internacional de les mateixes es fonamental per poder competir en igualtat de condicions en un món cada cop més globalitzat i on la internacionalització de les empreses es cada cop més necessària. Espanya junt amb les empreses del territori té la voluntat de continuar incrementant la seva competitivitat i lligat a aquest fet vol ajudar a generar i augmentar el nombre de patents. Per aquest motiu  des de l’OEPM es continua impulsant l’ús de la Propietat Industrial per les empreses espanyoles com una eina d’accés als mercat internacionals amb un doble objectiu els quals són:

  • Estimular la protecció internacional de la tecnología a través de las patents o dels models d’utilitat, així com la contribució a la millora de la competitivitat de les entitats privades que estan obrint-se camí en mercats internacionals.
  • Fomentar la protecció de las invencions nacionals de PIMES i persones físiques a través de patents o de models d’utilitat.

PROGRAMES I BENEFICIARIS

Aquestes subvencions consten de dos programes:

a) Programa d’ajuts pel foment de sol·licitud de patents i models d’utilitat a l’exterior.  

b) Programa d’ajuts per el foment de sol·licituds de patents i models d’utilitat espanyol per la PIME i les persones físiques.  

Els beneficiaris seran aquelles persones amb domicili en Espanya que hagin realitzat directament o a través d’un tercer l’activitat objecte de la subvenció establerta al art. 15 (programa d’utilitat a l’exterior) i art. 19 (programa patent o utilitat espanyol) de l’Ordre ICT/677/2019, de 17 de juny, i a més que compleixi amb els següents requisits:

a) Sigui persona física.

b) Sigui considerada petita o mitjana empresa (PIME), segons l’establert a l’article 18.1 de l’ordre. se establece en el artículo 18.1 de esta orden.

c) Sigui gran empresa privada. (només programa a)

d) Sigui una institució privada sense ànim de lucre i sense dependència o vinculació al sector públic. (només programa a)

QUANTIA

La quantia màxima es troba entre els 60.000 -65.000 € depenent del programa subvencionable i la tipologia d’empresa beneficiaria.

SOL·LICITUD

El termini de presentació de sol·licituds comença el 7 de març fins el 5 d’abril.

Es pot fer la sol·licitud a través d’aquest enllaç

BASES

Ordre ICT/677/2019, de 17 de juny