Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

OBERTA CONVOCATÒRIA: ajuts a empreses de serveis de transport de viatgers i mercaderies

S'ha obert convocatòria per a la concessió de subvencions per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera i transport privat complementari.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Secretaria de Territori i Mobilitat i la Direcció General de Transports i Mobilitat obren la convocatòria, que s'emmarca en el pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió europea - NextGenerationEU.

RESUM

Aquest programa d'ajuts busca accelerar les inversions clau per a la sostenibilitat del transport, per impulsar millores al sector i afavorir així la descarbonització i la millora de la qualitat mitjançant la renovació de les flotes de vehicles. El disseny d'aquest sistema d'incentius per a la renovació de la flota de vehicles (exclosos els de titularitat pública), té com a objectius renovar el parc de vehicles pesants de transport de mercaderies i de viatgers, incentivar la penetració a Espanya de tecnologies per a la propulsió de vehicles que utilitzen energies alternatives baixes en carboni, així com impulsar el sector de l'automoció i la reactivació industrial.

REQUISITS

Només s'accepten actuacions iniciades després de la presentació de la sol·licitud de la subvenció. 

S'atorga la subvenció a mesura que es sol·licita fins que s’esgoti el crèdit. 

Els vehicles lleugers destinats a transport professional, com per exemple taxis o furgonetes, no estan inclosos en aquesta subvenció. Tot i això, es poden beneficiar d’altres línies d’ajut, concretament, de la línia MOVES III i d'incentius per a l'electrificació de flotes de vehicles lleugers (MOVES FLOTAS).

PERSONES BENEFICIÀRIES

Poden ser persones beneficiàries de les subvencions les persones físiques o jurídiques sempre que tinguin residència fiscal a Catalunya i siguin titulars d'alguna de les autoritzacions que es detallen a l'article 14 del Reial decret 983/2021, vigent a la data de sol·licitud dels ajuts. Es consideran actuacions subvencionables aquelles que consisteixin en:

a) Desballestar un vehicle

b) Adquirir vehicles d'energies alternatives baixes en carboni.

c) Modificar el tipus de propulsió del vehicle (retrofit).

d) Implantar infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics.

e) Adquirir semiremolcs per a autopistes ferroviàries.

QUANTIA

La quantia vindrà determinada  en funció de la tipología d’empresa i la línea d’ajut subvencionable. Consulta l’annex I del Reial decret 983/2021,

SOL·LICITUD

Les sol·licituds es presentara per via telemática des del 15 de març de 2022, a partir de les 9.00 hores del matí, i fins a la data prevista per a cada modalitat de subvenció. Pots accedir al tràmit

BASES

ORDRE VPD/37/2022, de 9 de març.

Altra documentació de consulta.