Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

El CEI de Can Roqueta acull l’Assemblea General del Packaging Cluster de Catalunya

L'Associació Cluster del Packaging (Packaging Cluster) ha celebrat avui la seva Assemblea General Ordinària a la seu que l’entitat té al Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta de l’Ajuntament de Sabadell (av. de Can Bordoll, 119).

L’entitat està formada per empreses, centres de coneixement i entitats del món del envàs i embalatge de tota Catalunya. 

Durant l’acte, el primer tinent d´alcaldessa de l´Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, ha fet èmfasi en la importància que té per Sabadell que aquesta, tingui la seva seu a la ciutat.

Segons Pol Gibert, “la ubicació del Packaging Cluster al Centre d’Empreses municipal al polígon de Can Roqueta facilita la proximitat amb la indústria i les empreses i ajuda a endegar nous projectes”. Alhora, Gibert també ha remarcat que “aquesta proximitat és la que volem potenciar, resolent les necessitats de les empreses ja implantades al nostre territori, però també fent un esforç important en l’atracció de noves empreses i oferint un acompanyament intensiu en aquesta implantació”.

Durant l’Assemblea també han intervingut la presidenta del Clúster del Packaging, Martina Font, i el director general d'Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà. L’acte ha comptat també amb la presentació del llibre “Camí de Castanyes", a càrrec del cofundador de Fluidra i actual President de la Fundació Fluidra, Joan Planes.

Packaging Cluster 

El Packaging Cluster va inaugurar la seva seu al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta al març de 2020. La seu a Sabadell significa la tornada d’aquest projecte al lloc on es va gestar. L’origen d’aquest clúster està en el treball conjunt de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua i el seu entorn amb el suport d’ACCIÓ, iniciat l’any 2008 amb el pla d’innovació.

El primer pas va ser detectar que la indústria alimentària i auxiliar d’aquesta, més el seu sistema de valor concentrava un gran potencial a l’entorn territorial del Vallès Occidental. Al 2009 es va comprovar que aquest clúster integrava més de cent empreses amb una facturació de més de 1.600 milions d’euros.

Des de llavors, es va anar treballant per traslladar aquesta realitat a les mateixes empreses tant vallesanes com d’arreu del territori català amb l’objectiu de poder treure el màxim profit i posar en contacte empreses de diferents àmbits per a que poguessin cooperar entre elles. En aquest sentit, el clúster va anar seguint el seu camí natural de ser gestat i impulsat des de l'àmbit públic per tal que posteriorment les empreses poguessin agafar el relleu. La forma de prendre el lideratge per part de les empreses es va materialitzar amb la constitució d’una associació l’any 2012 amb l’acte fundacional a la Casa Duran, edifici històric a Sabadell.

Acord vigent amb Sabadell

Segons l’acord vigent amb l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell S.L., l’associació Packaging Cluster es compromet a fomentar els contactes entre les empreses associades i el teixit emprenedor de la ciutat. Alhora es treballa conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell per generar oportunitats de nous projectes amb empreses del territori vinculades a la cadena de valor del packaging. Les dues parts col·laboren per al desenvolupament de les línies d’activitat relacionades amb la sostenibilitat i l’economia circular així com amb la indústria 4.0.