Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

"El programa Erasmus m'ha obert la porta a prioritzar interessos i necessitats professionals"

La Laia Orozco ha passat tres mesos i mig a l'empresa Diesis (Brussel·les) on ha pogut fer avançar el seu projecte d'innovació social com a consultora independent vinculada a l’emprenedoria femenina i l’economia social. 

Aquesta és la seva experiència:

Pots parlar-nos del teu projecte?

Sóc consultora independent en projectes d’innovació social, coordino fons europeus i formo professionals en diferents interseccions entre l’emprenedoria femenina i l’economia social.

Quina era la teva situació professional abans de començar el programa?

Era autònoma, amb 2 anys d’activitat, també presidenta de l’associació MedWomen, una plataforma d’incidència i aprenentatge per polítiques d’emprenedoria femenina a Barcelona.

Quines motivacions et van portar a fer el programa Erasmus?

Gràcies a una major disponibilitat de temps entre projectes vaig decidir invertir en aprenentatge mitjançant el programa d’Erasmus per Emprenedors i participar de l’ecosistema a Brussel·les, un entorn que laboralment tenia pendent.

Quines activitats estàs portant a terme a l’empresa del teu/ de la teva host a Bèlgica?

Col·laborant amb Diesis Network, la plataforma d’empreses de l’economia social a Europa, he estructurat i dissenyat l’estratègia per tal de vincular les polítiques de l’economia social i el treball per la pau, hem pogut crear contingut acadèmic sobre la temàtica i dinamitzar diàlegs entre les diverses plataformes nacionals de l’entitat, amb especial enfocament també a l’estratègia de recuperació econòmica i social a Ucraïna.

Quines habilitats i coneixements t’està aportant el programa Erasmus?

Certament, les competències emprenedores són importants però molts professionals que participen al programa Erasmus per a emprenedors ja les tenen desenvolupades. Tot i així, la coordinació amb equips més grans “dins d’una empresa” és també rellevant en aquest context, ja que durant el programa es combinen ambdues aptitutds, creant un espai propi d’innovació en un entorn empresarial més gran.

Quin beneficis creus que l'estada està aportant al teu/ a la teva host?

A la meva entitat d’acollida li ha permès accedir a nous coneixements i aproximacions a les innovacions socials, així com identificar a socis clau i obrir noves línies d’actuació de l’entitat. Pel que fa als beneficis de participar en el programa, clarament la proactivitat de l’estada m'ha dut a crear col·laboracions empreserials entre ambdues entitats, hem establert diàleg en projectes comuns europeus per tal d’impulsar innovacions en el sector de l’economia social a Europa. Més enllà de l’organisme d’acollida, també he pogut desenvolupar aliances estratègiques amb altres entitats de la ciutat, aprofitant l’ecosistema de Brussel·les i creant connexions amb les iniciatives catalanes amb les quals col·laboro.

Com t'està ajudant el programa a fer que milloris el teu pla de negoci?

Segons la meva opinió, el pla de negoci és un document digital, però l’evolució empresarial és molt més complexa. L’aprenentage d’aquesta estada m'ha obert la porta a prioritzar interessos i necessitats professionals a Barcelona, i més enllà de millorar aspectes concrets del pla de negoci, podria dir que m'ha permès realitzar canvis i apostes professionals amb més perspectiva.

Recomanaries el programa a algú que s’ho estigui plantejant? Per què?

Sí. Recomanaria el programa a tota persona emprenedora que vegi aquesta experiència com una inversió estratègica i es marqui uns objectius propis per tal d’utilitzar-la en el seu camí personal i professional.

Totes les persones interessades en el programa Erasmus poden informar-se'n a l'OAEA, presencialment (amb cita prèvia a la Ctra de Barcelona, 208 bis), trucant al telèfon 93 745 31 61 o escrivint al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.