Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

30 novembre, sessió informativa sobre les novetats de la Reforma Concursal

PIMEC, amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell, organitza aquesta sessió amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats que comporta la reforma concursal i com aquesta afecta les pimes.

Amb l'objectiu d'agilitzar els procediments d'insolvència, reestructuració i exoneració de deutes, la reforma concursal introduïda per la Llei 16/2022, de 5 de setembre, que respon a la transposició de la Directiva (UE) 2019/1026, estableix instruments preconcursals per a augmentar l'eficàcia del sistema d'insolvència en detectar dificultats de solvència en un estadi prematur i, d'aquesta manera, evitar el recurs del concurs a través dels nous plans de reestructuració. 

D'altra banda, el procediment concursal també presenta importants novetats, principalment el nou procediment per a microempreses, les quals representen al voltant del 94% del teixit empresarial. Respecte al procediment de la segona oportunitat, s'amplia el ventall de deutes exonerables i es preveu la possibilitat d'exoneració de deutes sense que sigui necessària la liquidació prèvia del patrimoni del deutor i amb un pla de pagaments, de forma que es permet que el deutor conservi l'habitatge habitual i els principals actius empresarials.

PROGRAMA

17.30 h Obertura de portes

18 h Benvinguda

  • Il·lma. Sra. Eulàlia Barros, degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell
  • Sr. Xavier Pujol, president de PIMEC Vallès Occidental

18.15 h La reforma concursal: motius i novetats. Plans de reestructuració i el procediment especial per a microempreses

  • Sra. Raquel Álvarez, responsable de l’Àrea Civil i Mercantil de PIMEC

18.45 h Concurs de persona física i exoneració del passiu insatisfet

  • Sr. Miguel Ángel Salazar García, economista, advocat i auditor de comptes. Membre de la Comissió d’Economia i Fiscalitat de PIMEC i de la Comissió Executiva de PIMEC Vallès Occidental

19.15 Cloenda i cafè de networking

Les places són limitades!

INSCRIPCIÓ