Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

18 gener, sessió virtual: ‘Nou impost especial sobre plàstics no reutilitzables’

Coneixes el veritable impacte de l'IPNR a la teva companyia? La Cambra de Comerç de Sabadell organitza aquesta sessió en línia  el dimecres 18 de gener de 13 a 14 h. La inscripció ja és oberta.

L'1 de gener de 2023 entra en vigor el nou impost especial pels envasos i embalatges no reutilitzables (IPNR), derivat de la llei 7/12 de Residus i sòls contaminats. L'objectiu d'aquest impost és reduir l'ús del plàstic d'un sol ús i d'aquest impost es deriva, per exemple, que: 

  • El film i els fleixos que envolten els palets formen part de l'àmbit objectiu de l'impost.
  • Hi ha obligacions formals com portar una comptabilitat i llibre-registre d'existències de tot el cicle de vida dels productes que formen part de l'àmbit objectiu de l'impost.
  • Els fabricants hauran de modificar el programari de facturació per complir amb la normativa.
  • Si s'envien els productes a països tercers o comunitaris es poden deduir quotes pagades per l'impost i, fins i tot, sol·licitar una devolució de l'impost ja pagat.

PONENT

Montserrat Castillo, doctora en química ambiental per la UB i enginyera química. Sòcia fundadora de RepaQ Packaging Consulting, empresa dedicada a la consultoria tècnica i al desenvolupament de projectes vinculats al packaging alimentari. És membre del Comitè de Packaging, dins l'àrea de Sostenibilitat de l'AECOC.

INSCRIPCIÓ