Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Teresa Vilano, empresària cedent: 'Reempresa ha facilitat molt els passos de la compravenda'

Mató de Montserrat, parada del Mercat Central, buscava nova propietat i l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a, a través de Reempresa, va posar en contacte la cedent, Teresa Vilano (C), amb Anna Lliberia (R), la reempreendora.

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

(C) És una botiga de queviures i xarcuteria.

Per què vas decidir posar-la a la venda?

(C) Per motivacions de canvis personals.

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

(R) Pel valor i el potencial que té una empresa que fins ara ja funciona. És molt més fàcil que començar de zero.

Em vaig decidir per aquesta perquè ja tinc una altra parada al mercat de Terrassa i al tenir un caràcter similar vaig pensar que podríem compartir molta sinèrgia i seria una manera de fer créixer el que ja tinc.

Vols fer algun canvi o innovació?

(R) Sí! Primer vull aprendre molt bé el funcionament actual per poder prendre decisions sense despistar als clients actuals, però penso que la parada té molt potencial per explotar.

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

(R) De fons sóc dissenyadora d’interiors i entusiasta del disseny d’espais comercials. Entre la manca de feina en el sector i motius propis, em vaig llençar a tenir la meva pròpia botiga ara fa 5 anys, una parada del mercat de Terrassa que també em vaig quedar en traspàs.

Quin servei us ha ofert Reempresa?

(C) Han ajudat amb la publicació de l’anunci del traspàs.

(R) Ens han ajudat amb la redacció del contracte de compravenda.

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

(C) Si, li anirà bé. Jo també quedaré més contenta si sé que el meu negoci queda en bones mans.

(R) Per mi és essencial. Sense coneixement del negoci actual es podrien perdre bastants clients pel camí.

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un/a cedent? I un consell per a un/a reemprenedor/a?

(C) Com a cedent és molt recomanable, perquè Reempresa ja és un referent i, per tant, en publicar-hi l’anunci, tot són beneficis. És gratuït i visible per a molta gent. Ha facilitat molt els passos en tot moment.

(R) Des del meu punt de vista, l’ajut de Reempresa ens ha anat molt bé per conèixer més i millor els passos que havíem de fer per tirar endavant amb la compravenda del negoci. A més de fer una orientació neutral durant la negociació.

 

Si ets una persona emprenedora i estàs interessada a comprar una empresa ja existent o tens una empresa i estàs interessat a vendre-la per donar continuïtat a l’activitat, el programa REEMPRESA ofereix assessorament i acompanyament tant a la part cedent com a la reemprendora. 

Per a més informació sobre el programa podeu adreçar-vos a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. Barcelona, 208 bis), trucant al 93 745 31 61 o escrivint un correu a sbdempresa@ajsabadell.cat.