Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

José M. Osorio, reemprenedor: 'Reempresa em va assessorar d'una manera més que perfecta'

Amb formació com a tècnic en automoció, el José Manuel té una trajectòria professional lligada a la indústria. Fa un any es va fer amb un taller mecànic a través de Reempresa, on exerceix pel seu compte el manteniment de vehicles.

Ens pots explicar la teva formació i experiència professional?

La meva formació ha estat sempre relacionada amb l'electricitat i la mecànica industrial, tot i que també disposo d'una titulació com a tècnic en automoció i cursos de prevenció. La meva experiència professional gairebé sempre ha estat relacionada amb el manteniment industrial i el muntatge de peces dissenyades per a vehicles o motors de proveïment elèctric.

Quines són les motivacions que t'han impulsat a venir a Reempresa?

Les motivacions no van ser més que poder tenir l'assessorament i l'ajuda d'un personal qualificat que en cap moment em va deixar, i així vaig aconseguir efectuar la compra del que és avui el meu taller de reparació de vehicles.

Què t’ha aportat Reempresa en aquest procés de recerca d'empreses?

Doncs, sincerament, moltíssima tranquil·litat. És bastant complicat, sense assessorament, poder comprar una empresa o superar la burocràcia que això implica, com el contracte de compravenda, el traspàs o, simplement, el tema de llogar, i per això em van assessorar d'una manera més que perfecta.

Amb quantes empreses has tingut contacte?  Fins a quina fase de Reempresa has arribat? Actualment estàs en algun procés? Quina és la teva experiència al respecte?

Jo només he tingut contacte amb tres empreses, realment, ja que jo venia amb una idea clara del que volia.  Doncs atès que el propietari del taller que jo vaig comprar tenia a una assessoria jurídica al darrere, els tràmits com el contracte de compravenda van anar al seu càrrec.

A hores d’ara ja disposo del meu taller. Respecte a la meva experiència, estic molt content del servei prestat per part de Reempresa i, sens dubte, hi acudiria de nou per tornar a comprar qualsevol negoci o traspassar-lo.

Quins són els avantatges i les dificultats que s'ha trobat en aquest camí per reemprendre?

Els avantatges han estat poder comptar amb el seu personal, molt qualificat, en especial una tècnica que m'ha  ajudat en tot el procés des que vaig començar a investigar com fer el meu pla d'empresa per poder capitalitzar. És una persona amb qui avui en dia segueixo en contacte i que m'ha ajudat d'una forma tan clara i tan eficient que em sento en deute amb ella.

Has seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per encarar el procés de compravenda?

No, jo no he seguit la formació, sincerament, ja que estava gairebé tot més que clar per la meva part.

Tens algun comentari més per fer d'aquesta experiència?

Personalment, tornaria a repetir sense cap mirament, crec que a dia d'avui és la millor baula per a una persona que només es fa autònom i pretén comprar la seva empresa o, simplement, per rebre assessorament i que et guiïn una mica, ja que, al principi, és tot bastant gruixut d'entendre.

Quin consell donaries a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari/ària? Recomanaries Reempresa?

Des que soc autònom només faig que promoure que les persones del meu voltant ho siguin, principalment, perquè quan un té un desig en la seva vida ha de complir-lo, També, certament, perquè encara que jo hagi estat emprenedor una micona tard, m'agrada que les persones del meu voltant també ho siguin, així sempre que parles amb algú pot donar-te una visió diferent de la teva. Crec que cal incentivar més, de qualsevol manera, que la gent sigui emprenedora i així poder tenir un motor econòmic més potent.

Sí, recomanaria Reempresa, sense cap dubte. Crec que és el millor lloc on una persona pot acudir i demanar ajuda i assessorament, i així poder optar al negoci que més s'adeqüi a les seves necessitats.


El personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom s’encarrega d’oferir assessorament a les persones cedents d’empreses i a les persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió. Per a més informació, les persones interessades poden consultar el portal www.reempresa.orgwww.sabadellempresa.cat o adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom (ctra. de Barcelona, 208 bis, tel. 93 745 31 61 o correu electrònic sbdempresa@ajsabadell.cat).