Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Activa Financiación - Ajuts a projectes d’R+D+i en l'àmbit de la Indústria Connectada 4.0

L'ajut ofereix suport a la incorporació de coneixements, tecnologies i innovacions destinades a la digitalització dels processos i a la creació de productes i serveis tecnològicament avançats i de valor afegit a les empreses industrials.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) ha publicat la convocatòria per aquest any 2023 de la línia Activa Financiación d'ajuts a projectes que promoguin la transformació digital de les empreses industrials i la millora de la seva sostenibilitat ambiental a conseqüència de la seva digitalització.

Aquests ajuts s’emmarquen en la inversió 2 del component 12 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que fa referència al “Programa d'impuls de la Competitivitat i Sostenibilitat Industrial”.

ADREÇAT A

  • Societats amb personalitat jurídica pròpia que no formin part del sector públic i que portin desenvolupant una activitat industrial durant un període d'almenys 3 anys abans de la convocatòria.
  • Per la línia Activa-Pimes, només podran acollir-se pimes.

ACTUACIONS SUBVENCIONABLES

Actuacions per a la incorporació de coneixements, tecnologies i innovacions destinades a la digitalització dels processos i a la creació de productes i serveis tecnològicament avançats i de més valor afegit a les empreses industrials.

Les prioritats temàtiques són:

  • Plataformes d’interconnexió de la cadena de valor de l’empresa.
  • Solucions pel tractament avançat de dades.
  • Solucions d'intel·ligència artificial.
  • Projectes de simulació industrial.
  • Disseny i fabricació additiva (simulació 3D, R+D+i, nous processos d’impressió 3D, nous materials i tintes, etc.)
  • Projectes de realitat augmentada, realitat virtual i visió artificial.
  • Robòtica col·laborativa i cognitiva.
  • Sensòrica.

Els projectes podran ser de recerca industrial, de desenvolupament experimental, d’innovació en matèria de processos, d’innovació en matèria d’organització o projectes de validació preliminar.

Hi haurà dues línies d’actuació: Activa-Grans implementacions i Activa-Pimes.

QUANTIA

El pressupost d’aquesta convocatòria és de 30 M€, dels quals 15 M€ seran en forma de préstec i 15 M€ en forma de subvenció.

TERMINI

Del 29 de maig fins al 27 de juny del 2023.

Consulta’n tots els detalls a la pàgina de la convocatòria.