Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Alumnat de tres escoles participen en el tancament del programa CuEmE

Alumnat de les escoles Can Deu, Sant Julià i Tarlatana s’ha reunit aquest matí en la cloenda del Programa de Cultura Emprenedora (CuEmE), que acompanya els infants en la creació de les seves pròpies cooperatives, tot apropant-los així als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria.

Durant la trobada, que ha tingut lloc a Fira Sabadell, els infants han participat en diferents jocs cooperatius, han fet balanç de la feina feta dins el programa, han agraït la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i han lliurat una part dels beneficis obtinguts amb les 4 cooperatives que han creat a les entitats socials que ells mateixos han escollit.

La cloenda ha comptat amb l’assistència de la tinenta d'alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu en funcions, Montse González, el regidor d'Educació en funcions, Manuel Robles i la coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Teresa Sambola, que han traslladat a l’alumnat el reconeixement i la felicitació per la feina feta.

El projecte CUEME l’impulsa la Diputació de Barcelona (hi participen 98 municipis de la demarcació de Barcelona), i  a Sabadell també l’Ajuntament, que ofereix als centres educatius l’orientació i suport durant el procés per a la creació de cooperatives per part de l’alumnat. L’activitat culmina amb la cloenda i dissolució de les cooperatives un cop assolides les seves finalitats educatives i de consciència social.

D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. Les cooperatives d’aquest curs són per part de l’Escola Can Deu la Cooperativa Agrupació Infantil Creativa, de l’escola Sant Julià la Cooperativa Together i de l’Escola Tarlatana les cooperatives CopiTarla i Bumers.

Agraïments

Durant el curs, l’alumnat experimenta en primera persona les experiències lligades a la creació d’una empresa i han de decidir aspectes com l’estructura de la cooperativa, l’aportació inicial o capital social o quin i com serà el seu producte, així com gestionar tant la producció dels seus articles com la venda en un espai real com és l’entorn del Mercat Central. En tot el procés, és clau l’acompanyament del professorat i la resta de la comunitat educativa (inclou a l’equip directiu i també a les famílies). Els infants compten  a més amb el suport de les administracions impulsores i amb altres col·laboracions que avui han estat reconegudes.

Així, a la trobada s’ha volgut agrair especialment el suport de les cooperatives en actiu, CIPO i Som Energia a les que l’alumnat han fet visita i a les cooperatives locals LaSarria, TUS i Supercoopera que enguany han fet de padrines, assessorant l’alumnat en el procés. També s’ha reconegut la col·laboració de l’alumnat del cicle formatiu de grau superior de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa que han donat suport en la definició del logotip i imatge i s’ha agraït la implicació en diferents aspectes dels alumnes o participants als programes de Promoció Econòmica de Sabadell.

Donacions

Els diners que cada empresa creada per l’alumnat ha obtingut amb la venda de productes es destina a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder fabricar els productes de la cooperativa. Alhora, però, un percentatge es destina a una entitat social, reforçant així el valor de la solidaritat. En aquesta edició, han rebut un donatiu les entitats CIPO, Lliga Protectora d’Animals de Sabadell i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

1072 participants en 10 edicions 

El programa educatiu CuEmE es porta a terme a la ciutat des de l’any acadèmic 2013-2014. En total, 1072 alumnes de primària ja hi han participat i s’han constituït 46 cooperatives. Aquest programa està obert a totes les escoles públiques de Sabadell que hi vulguin participar. Ja hi han pres part en alguna de les seves edicions les escoles Can Llong, Miquel Carreras, Can Deu, Cifuentes, Arraona, Floresta, Enric Casassas i Joan Sallarès i Pla, Sant Julià i Tarlatana.