Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Nous ajuts de suport a la competitivitat de les empreses

Tens un projecte d’alt impacte que requereix inversió empresarial? Vols iniciar un projecte d’I+D relacionat amb l’econòmica circular o el canvi climàtic? Estàs cercant ajut per activar el creixement de la teva empresa? O bé tens previst renovar la flota de vehicles?

Si estàs en alguna d’aquestes casuístiques, aquesta informació t’interessa. Consulta aquí tot un seguit d’ajuts que han estat publicats recentment per donar suport a la competitivitat de les empreses.

Programa d'ajuts a inversions empresarials d'alt impacte

Aquest Programa està dirigit a empreses amb establiment operatiu a Catalunya, o en procés d’establir-lo, que portin a terme projectes que tinguin un alt impacte en la creació d’ocupació o en actius fixes.

Es troben excloses d’aquest ajut les empreses amb projectes de comerç al detall, del sector immobiliari, de sacrifici de bestiar, de conservació de carn, d’elaboració de productes carnis i de producció primària de productes agrícoles.

Els imports varien en funció de les característiques de les actuacions que es realitzin, que es troben descrites en les bases de la convocatòria.

El Programa compta amb un pressupost de 17.000.000 euros i és gestionat per ACCIÓ.

Les sol·licituds es poden presentar des del dia 27 de juliol i fins a les 14h del dia 19 d’octubre de 2023.

Podeu consultar les bases reguladores de la convocatòria aquí.

Ajut Nuclis R+D Green per a projectes en canvi climàtic o en economia circular en l’àmbit dels residus

Aquest nou ajut està destinat a impulsar nous projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental que permetin solucionar i millorar els efectes del canvi climàtic, fomentar i/o implementar la gestió optimitzada de residus mitjançant la millora de processos productius existents o introduint-ne de nous.  

L’import que es pot sol·licitar és de mínim 120.000 euros i fins a 250.000 euros i està dirigit a empreses amb projectes individuals o bé en col·laboració amb altres empreses o agents acreditats TECNIO.

L’ajut té dues línies:

  • Nuclis d'R+D Green en economia circular, àmbit dels residus:  en aquest cas les actuacions cobertes per l’ajut han de generar productes, processos o serveis que estiguin relacionats amb la prevenció, la reducció i la gestió correcta dels residus i han de comportar nous processos o la millora tecnològica dels existents.
  • Nuclis d'R+D Green en canvi climàtic: aquesta línia té com a objectiu generar productes, processos o serveis que suposin la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle i l’adaptació als impactes del canvi climàtic.

Aquest ajut gestionat per ACCIÓ es podrà sol·licitar fins a les 14h de l’11 d’octubre de 2023.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Nous ajuts per impulsar el creixement de les pimes: “Activa Creixement”

“Activa Creixement” és l’ajut que la Fundació EOI, organisme que pertany al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, posa a disposició de les Pimes amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement. Està dotat amb un pressupost de 15.990.000 euros i finançat amb Fons Next Generation.

L’ajut consisteix en un programa d’acompanyament, amb 50 hores d’assessorament, que permet fer un diagnòstic i anàlisi intern de l’empresa en àrees tan diverses com la innovació, recursos humans, operacions, digitalització, màrqueting, comercialització i finances, per tal d’identificar oportunitats de millora i elaborar un pla de creixement amb accions concretes.

Les sol·licituds es podran tramitar a partir del dia 5 de setembre i estarà accessible fins a que s’esgoti el pressupost. El procés de concessió de l’ajut és per concurrència no competitiva, és a dir, per ordre d’arribada de les sol·licituds.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç

Properament disponible la tercera convocatòria del programa d’ajudes per a flotes de vehicles elèctrics

El programa MOVES Flotes obrirà novament convocatòria amb 30 milions d’euros per continuar impulsant l’electrificació de grans flotes de transport de vehicles lleugers (des de ciclomotors a furgonetes) tant en empreses com en entitats del sector públic.

Amb la nova convocatòria el mínim de vehicles que s’han d’adquirir es redueix de 25 a 10 unitats. Es manté la condició d’adquirir un màxim de 500 unitats i la d’operar en més d’una comunitat autònoma.

Aquest ajut també inclou també projectes d’instal·lació de punts de recàrrega i actuacions d’electrificació de la flota.

L'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE) gestiona les sol·licituds que s’atorgaran en règim de concurrència competitiva. Es poden presentar entre les 09h del 12 de setembre i les 14h del 18 d’octubre de 2023.