Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

5 d'octubre, nova visita de descoberta tecnològica al Sincrotró ALBA

L’activitat tindrà lloc el 5 d’octubre a les 16:30 h i durarà 90 minuts aproximadament. Està adreçada a empreses industrials interessades a conèixer la tecnologia que ofereix el Sincrotró ALBA i les seves aplicacions en la indústria.

EL SINCROTRÓ ALBA

El Sincrotró ALBA és una de les infraestructures científiques i tecnològiques més importants del país. Un sincrotró és un accelerador de partícules en què es produeix llum de sincrotró, és a dir, llum de gran intensitat que comprèn des de llum infraroja als raig X.

ALBA ofereix a la indústria tecnologies innovadores per a caracteritzar materials i processos a nivells micro i nanomètric amb llum de sincrotró, amb la qual s'obtenen resultats superiors als obtinguts amb altres tècniques. La llum de sincrotró permet revelar l´estructura i les propietats dels materials mitjançant l'observació de la seva morfologia i la determinació de la seva estructura química, electrònica i magnètica.

Es pot aplicar a una àmplia varietat de sectors industrials: química, materials avançats, nanotecnologia, farmàcia, salut, aliments i envasos, mediambient, automoció i aeroespacial, energia, patrimoni cultural i ciències forenses. 

A banda dels laboratoris de llum de sincrotró, Alba també disposa de laboratoris tècnics altament especialitzats que complementen les tècniques de sincrotró i el desenvolupament de l´accelerador de partícules: laboratori de mesures magnètiques, de radiofreqüència, d'òptica i metrologia, de buit, i laboratori d'electrònica.

VISITES DE DESCOBERTA TECNOLÒGICA

Des de Promoció Econòmica de Sabadell, en coordinació amb el Nodus Barberà, s’organitzen visites a centres tecnològics i de coneixement del territori. L’objectiu és que empreses, persones emprenedores i start-ups puguin establir contacte amb els grans agents desenvolupadors de tecnologia i innovació a través de les visites a les seves seus.

MÉS INFORMACIÓ

>INSCRIPCIÓ