Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

La Setmana de l’Emprenedoria torna a Sabadell entre el 20 i 24 de novembre per enfortir l’ecosistema emprenedor local

L’Ajuntament de Sabadell i diferents entitats empresarials, universitàries i de recerca i coneixement promouen aquest esdeveniment adreçat a persones a punt d’iniciar un negoci o que l’hagin creat recentment. 

La Setmana de l’Emprenedoria torna a Sabadell. Es tracta d’un esdeveniment amb l’objectiu d’oferir, entre el 20 i el 24 de novembre, un conjunt d'activitats adreçades a totes les persones emprenedores i noves empresàries que estiguin a punt d’iniciar un nou negoci o l’hagin iniciat recentment.

Per mitjà de tallers, accions de networking o un fòrum d'emprenedoria, entre altres activitats, es vol donar suport conjuntament a l’emprenedoria i impulsar la creació d’empreses al territori i atraure talent emprenedor. Alhora les activitats també permeten a les persones emprenedores i projectes empresarials entrar en contacte amb empreses consolidades del territori i altres agents de l’ecosistema empresarial, que pot afavorir col·laboracions i projectes conjunts de millora.

En total, la Setmana de l’Emprenedoria inclou 8 activitats. La primera és una jornada de portes obertes a un conjunt de centres d’allotjament empresarial presents a la ciutat. El dia 20 de novembre qui ho desitgi podrà visitar el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, el Centre de Promoció Empresarial, els espais de la Cambra de Comerç de Sabadell, Crec Sabadell, Happy Works i Sabadell WOW! També el dia 20 tindrà lloc la sessió “Parlar en públic amb l’actor Fermí Fernàndez”. Un taller per entrenar les habilitats comunicatives amb casos pràctics, a partir de la realitat professional de cada participant a la sessió i amb la participació també d’un psicòleg.

Per aquesta edició s’han inclòs les activitats organitzades pel Grup de treball d’empresa i innovació del Campus de ciències de la vida i la Salut de Sabadell. Així, el 21 de novembre es celebrarà el “Workshop d’inversió en Startups de Salut”. L’objectiu és conèixer els instruments d’inversió, tant privats com públics, i com tots ells conflueixen dins d’un ecosistema. La sessió acabarà amb exemples pràctics d’empreses de l’àmbit sanitari ja creades dins d’institucions com el I3PT (Institut d´Investigació i Innovació Parc Taulí) i la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Dia de la Dona Emprenedora

Per commemorar el Dia de la Dona Emprenedora, el 21 de novembre tindrà lloc la sessió “Co-creant el full de ruta del lideratge femení a Sabadell”. Des de l’Ajuntament s’ha considerat adient incloure aquesta activitat en el marc de la Setmana de l’Emprenedoria per posar en valor el talent femení. Aquesta sessió pretén ser un espai de trobada del teixit empresarial liderat per dones de la ciutat per co-crear i definir els reptes que afronta actualment la dona emprenedora, directiva i empresària i establir els objectius i accions a mig i llarg termini.

D’altra banda, el 22 de novembre es celebrarà la sessió “Drets i obligacions del treballador autònom@, el que cal saber per emprendre”, organitzat per la CTAC- Autònoms (Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya) i la ponència “Emprenedoria i disseny social, una disciplina al servei de la salut i de la qualitat de vida de les persones”, a càrrec de l’Escola Superior de Disseny ESDi. Aquesta darrera activitat també està organitzada pel Grup de treball d’empresa i innovació del Campus de ciències de la vida i la Salut de Sabadell.

Cafè Aventura

El 23 de novembre arriba l’edició número 11 del “Cafè Aventura. Fòrum d’Emprenedoria de Sabadell”. Aquest esdeveniment té com a objectiu donar visibilitat a les noves empreses, en especial aquelles més innovadores i de base tecnològica, premiar la creació i el desenvolupament de noves activitats empresarials, sobretot les relacionades amb el disseny i les tecnologies aplicades a la indústria, i facilitar el contacte entre les diverses persones participants, així com l’accés a recursos econòmics i tecnològics, entre d’altres.

La Setmana de l’Emprenedoria es tancarà el 24 de novembre, amb la proposta “Eufòria emprenedora a Sabadell”, organitzada per la xarxa ONION. Es tracta d’una jornada matinal on, en primer lloc, es comptarà amb una xerrada de l’estilista i assessora d’imatge Marta Pontnou, i es continuarà amb les presentacions de deu empreses o startups d’entre les quals, un cop valorades pel jurat, en sortirà una guanyadora.

Organització

L’Ajuntament de Sabadell promou la Setmana de l’Emprenedoria amb la col·laboració de la xarxa empresarial ONION, Emprenedores Teixint Sabadell, ESDI, Parc Taulí, Parc de Recerca UAB (PRUAB), Cambra de Comerç de Sabadell, Centre Metal·lúrgic, Gremi Fabricants de Sabadell, PIMEC Vallès Occidental, Joves Empresaris i Directius locals, Parc de Recerca UAB, CTAC, Campus de Ciències de la Vida i la Salut de Sabadell i Diputació de Barcelona.

Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, “aquesta iniciativa és una mostra del treball coordinat amb entitats i agents socioeconòmics arrelats al territori per enfortir el teixit emprenedor local. Any rere any, la Setmana de l’Emprenedoria esdevé una cita anual ineludible per a tothom amb interès per conèixer tot el que la ciutat ofereix per emprendre un negoci.”

Per la seva banda, el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Lluís Matas, ha destacat “l’esforç dels serveis municipals pel que fa a la promoció econòmica i l’atracció empresarial de primer nivell. Des de l’Ajuntament volem continuar promovent una activitat econòmica i empresarial de qualitat, amb tots els recursos disponibles d’orientació i assessorament especialitzats”.

Inscripció oberta

Les activitats són gratuïtes i tenen aforament limitat. En aquests moments, estan obertes les inscripcions. Per a més informació i inscripcions està disponible el web: setmana-emprenedoria.sabadellempresa.cat.