Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Heecap, premi a la Millor Empresa al Cafè Aventura pel seu sistema de tractament de l’atròfia muscular respiratòria

L’onzena edició del Cafè Aventura Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell s’ha celebrat avui al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Persones emprenedores i empresàries han tingut l’oportunitat de donar visibilitat al seu projecte o empresa, captar l’atenció de possibles inversors i conèixer altres experiències i professionals que poden resultar clau com a socis per al desenvolupament del seu negoci. L’esdeveniment s’ha adreçat a projectes i empreses amb menys de tres anys d'activitat i amb un potencial clar de ràpid creixement.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, ha destacat que “per part de l’Ajuntament reforcem el nostre compromís de suport a les iniciatives empresarials i emprenedores de caràcter innovador, convençuts que aquest talent pot crear empreses competitives i ocupació de qualitat”.

Per la seva banda, la regidora de Turisme i Projecció de la Ciutat, Katia Botta, ha remarcat que “tenim la gran sort de comptar amb un ecosistema emprenedor local molt potent i la gran sort de tenir a l’abast elements estratègics per al desenvolupament innovador de les empreses que reforcen la projecció de Sabadell”.

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat aquest acte amb el suport de la Diputació de Barcelona. En el decurs de la sessió s’ha ofert a deu startups i  tres projectes empresarials l’oportunitat d’explicar els seus objectius i necessitats. Entre les empreses que han pogut exposar públicament la seva experiència, la comissió qualificadora ha escollit Heecap com a guanyadora del primer premi a la Millor Empresa. Aquesta empresa, participada per l’Institut d’investigació i innovació Parc Taulí, es dedica a prevenir i tractar l’atròfia muscular respiratòria dels pacients que necessiten suport de ventilació mecànica a les Unitats de Cures Intensives. En aquest sentit, han desenvolupat un sistema d’electroestimulació no invasiva sobre la musculatura d’aquests pacients que funciona en sincronització amb la respiració del pacient.

El segon guardó en aquesta categoria l’ha rebut l’startup tecnològica de drons, ALDORATECH establerta a Sabadell, que ofereix solucions tant de transport de paqueteria com per exemple material sanitari, monitorització aèria, seguretat o fabricació de drons, entre d’altres, trencant amb l’estàndard de dron comercial.

En la categoria a Millor Projecte Empresarial el guanyador ha estat re-GIR. Aquest és el nom que rep l’aplicació creada per comptabilitzar passes i bescanviar per descomptes o entrades íntegres en activitats culturals, possibilitant la promoció cultural de teatres, cinemes o sales d’exposicions a l’aplicació.

Enguany s’han tornat a repartir 8.500€ entre la primera i segona candidatura  com a millor empresa i idea de negoci. Per la primera classificada  en la categoria de "Millor empresa", la dotació econòmica és de 4.000 €, complementat amb l'accés al programa de mentoring i l'entrada a un espai de coworking durant mig any. Per a la segona empresa la dotació econòmica serà de 2.500 € i també tindrà accés al programa de mentoring. D´altra banda, per la categoria "Millor idea de negoci", la dotació econòmica que percebrà la primera idea classificada serà de 2.000 €. També disposarà de 10 hores d´assessoria i l'accés a un espai d´incubació.

10 anys

En les anteriors 10 edicions del Cafè d’Aventura s’ha arribat a 344 projectes inscrits, 146 projectes participants i 660 persones assistents. En total, des de l’inici del Cafè Aventura s’han repartit premis valorats en 83.700 euros. En concret, s’han concedit 51.000 euros en premis en metàl·lic, 11.300 euros com a bonificacions i 21.400 euros en concepte d’assessoraments.