Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El projecte ININVALLÈS de disseny i innovació industrial finalitza completant tot els objectius fixats per a la millora de la competitivitat territorial

El pla operatiu consensuat pels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT), la Fundació Parc Taulí i la Universitat Autònoma de Barcelona es tanca havent completat els objectius fixats. En aquest sentit, s’ha treballat en aquesta aposta conjunta del territori per marcar una estratègia basada en el potencial de la zona respecte el disseny i la innovació aplicats als sistemes industrials.

El cost total del projecte ha estat de gairebé 3,3 M€ i ha rebut una subvenció d’1,6 M€ d’Europa i el cofinançament del 25% del projecte per part de Diputació de Barcelona per desenvolupar diferents operacions. Des de la seva aprovació, sota la coordinació i gestió de l’Ajuntament de Sabadell s’ha vetllat per enfortir i cohesionar els actius existents. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell ha exercit el lideratge del projecte que ha permès orquestrar diferents accions amb altres agents.

En el cas de la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT), s’ha portat a terme l’operació Tecnodisseny per la construcció d’un centre per al disseny i la innovació de referència per a Catalunya, Espanya i Europa com un espai bàsicament dedicat a la ideació, prototipatge i testeig de nous productes i serveis i obert a qualsevol iniciativa empresarial o ciutadana.

Per la seva part, la Universitat Autònoma de Barcelona ha creat un Observatori d’intel·ligència competitiva: tecnologies i tendències socials per a les empreses per mantenir-se informades de l'evolució del sector i de la competència. Igualment, s’ha desenvolupat una plataforma de vigilància tecnològica que permetrà optimitzar la innovació a l’empresa.

Una altra operació ha tingut com a protagonista la Corporació Sanitària Parc Taulí, en el marc del disseny i la innovació industrials al servei de l’envelliment actiu al Vallès. En aquest sentit, s’ha creat l’espai de trobada S-àvies/is, un laboratori d’idees entre les empreses, professionals del disseny i persones usuàries de productes o serveis per definir reptes, necessitats i la creació de nous productes per a la millora de l'envelliment actiu i salut de la gent gran.

Per últim, l’operació de l’Ajuntament de Sant Quirze ha rebut el nom d’Impuls de l’economia circular als sistemes industrials, proposant una anàlisi de l’ecosistema industrial, un estudi de bones pràctiques, una eina per valorar la viabilitat d’instal·lacions solars a l’empresa o tallers de circularitat als instituts, entre altres. També s’ha creat un grup motor ciutadà per a l’impuls de l’economia circular al municipi, entre d’altres coses.

Consell General

Durant el Consell General del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial reunit avui s’ha fet balanç d’aquest projecte i de les accions i iniciatives sorgides.

La intervenció inicial ha estat a càrrec del tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Matas, el qual ha indicat que “amb el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial ININVALLÈS es materialitza una aposta ferma per millorar la capacitat d’atracció de nous projectes en el nostre territori. ININVALLÈS ha permès incrementar les potencialitats de l’ecosistema innovador de la zona i consolidar sinergies entre els agents del territori per assolir un objectiu comú”.

La taula del Consell ha estat presidida també pel regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez; la tinenta d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic i Social de Barberà del Vallès, Mònica Sempere; el 5è tinent d’Alcaldia de l’àrea d’Economia Local de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Àlex Brossa; el president de la Fundit, Carles Casanovas; el director d'Estratègia, Planificació i Organització del Parc Taulí, Pedro Cano; i el Vicegerent de recerca de la UAB, Iván Martínez.

VÍDEO RESUM DEL PROJECTE