Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

El projecte In4green avança en l’elaboració d’un Pla d’Acció Local en matèria d’Indústria Sostenible

Promoció Econòmica de Sabadell forma part d’In4Green, una xarxa col·laborativa de 10 ciutats industrials d’arreu d’Europa amb un mateix compromís: impulsar el sector industrial cap a un futur més verd i sostenible.

El projecte, emmarcat dins el programa Urbact, busca dotar la ciutat d’un Pla d’Acció (integrat per diferents propostes) en matèria de transició energètica, economia circular i atracció d’indústria sostenible que l’ajudin a adoptar una economia més sostenible, digital, resilient i competitiva globalment.

En línia amb el Pacte Verd Europeu, un paquet d’iniciatives polítiques que té per objectiu fer front al canvi climàtic i assolir la neutralitat climàtica de la UE l’any 2050, la indústria té un paper clau per garantir-ne l’èxit. En aquest marc, la Comissió Europea va actualitzar l'Estratègia Industrial de la UE el 2022 per garantir la transició de la seva industria i millorar la seva competitivitat creant un entorn òptim que ajudi a complir els objectius climàtics d’Europa.

El projecte In4green, iniciat el juny del 2023, s’organitza en 3 fases diferenciades:

  • Fase 1 d’activació (juny-desembre 2023), en la qual es defineix el grup d’acció local encarregat de donar suport en la definició de les accions que conformaran el Pla d’Acció Local en matèria d’Indústria Sostenible.
  • Fase 2 de planificació d’accions (gener-desembre 2024), en la qual s’exploraran solucions, bones pràctiques i casos d’estudi concrets d’altres ciutats. Al mateix temps,  es mantindran diverses reunions amb el grup d’acció local per al codisseny d’accions.
  • Fase 3 de preparació per a la implementació (gener-setembre 2025), en la qual es concretaran les accions que integraran el Pla d’Acció Local en matèria d’Indústria Sostenible. Es concretaran els aspectes tècnics de les accions, els recursos necessaris per a la seva execució i la possibilitat de ser testejades.
  • Fase 4 final (octubre-desembre 2025), final de projecte i presentació del Pla d’Acció Local en matèria d’Indústria Sostenible.

Actualment el projecte es troba immers en la fase 2, on a través de diferents trobades amb els agents territorials que conformen el grup d’acció local i diferents jornades específiques en matèria de transició verda en el sector industrial, es definiran les primeres accions.