Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Comerços aprenents. Estic aprenent català: m'hi ajudes?

El Consorci per a La Normalització Lingüística llança una campanya de difusió i sensibilització de l’ús del català a comerços i empreses. La campanya s’adreça principalment als establiments i demana la col·laboració dels ciutadans.

PER A L’ESTABLIMENT

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

En les visites presencials es treballen les competències lingüístiques dels treballadors durant 15 minuts. Partint del seu coneixement de català, s'adapten els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responen a les seves necessitats pràctiques.

Aquest projecte requereix una gran adaptació del CPNL als horaris, als torns i a la necessitat d'atendre la clientela, perquè el contingut que s'ensenya i es practica s'adapti a les necessitats específiques dels treballadors i així en puguin treure el màxim profit i es puguin generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela que així ho desitgi.

PER A CIUTADANS

La campanya també s’adreça a catalanoparlants, als quals se’ls demana que mantinguin l’ús del català amb aquests comerços que hi participen.

MÉS INFORMACIÓ