Ángela Silva: 'Si el negoci funciona i es continua fent igual, doncs també funcionarà'
L'Àngela Silva Ortiz va formalitzar la compra de la Formatgeria al Mercat Central de Sabadell el passat mes d’abril. Ja n’era treballadora i ara se n’ha fet càrrec. A més, ha contractat 1 persona.
A què es dedica el negoci que has reemprès?
A la venda de productes làctics al Mercat Central de Sabadell (parada 180-181). És una parada especialitzada en formatges artesans i de proximitat.
Quin toc personal pretens donar al negoci per fer-lo créixer?
La imatge del negoci ha estat canviada. A més, s’han fet reformes de llum i sostre.
Quin acompanyament heu pactat amb el cedent perquè et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?
Ja n’era treballadora des de fa aproximadament dotze anys i quan la propietària s'ha jubilat doncs he decidit agafar-ne el relleu.
Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?
He contractat a jornada completa una noia que ja havia treballat a la parada durant el meu descans per maternitat.
Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Les negociacions es van allargar durant sis mesos. Em va costar molt que l’entitat bancària em facilités el crèdit i finalment vaig aconseguir-lo mitjançant una altra entitat bancària. Amb la cedent les negociacions van ser fàcils. Tot molt bé.
Has seguit els tallers de formació proposats per Reempresa? Han estat útils per afrontar el procés de compravenda?
No he fet formacions a Reempresa.
Quin consell donaries a un/a reemprenedor/a que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?
Doncs li comentaria que si el negoci funciona i es continua fent igual, doncs també li funcionarà, ja que ja compta amb una clientela i això és el 90% del projecte. També li diria que s’ha d’arriscar, ja que el “no” ja el tenim... La cedent està molt contenta que hi hagi hagut continuïtat.