Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Projecte Erasmus

Projecte Erasmus

El Vapor Llonch facilita a les empreses locals establir vincles amb el mercat europeu mitjançant intercanvis empresarials

Sabadell ha renovat la seva adhesió a aquest projecte de la Comissió Europea fins al 2016

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch ha  tornat a renovar la seva adhesió al projecte Erasmus per Joves Emprenedors/es de la Comissió Europea. En aquesta ocasió fins l’any 2016. Sabadell, per tant, s’estableix, en aquests moments, com a un del dos únics centres autoritzats  de la Comissió Europea a Catalunya per gestionar intercanvis empresarials a la UE  i abastir de tota la demanda del territori català.

Aquest projecte ofereix a les persones emprenedores o empresaris/es novells/es la possibilitat de col·laborar durant un període determinat d’uns mesos amb un empresari experimentat d’un altre país de la UE. Això permet conèixer fórmules de gestió i mercats nous d’interès per a la persona emprenedora que hi fa l’estada a fi de poder aplicar aquests coneixements al propi negoci , ja de tornada a Catalunya. Des de l’any 2011 que aquest servei s’ofereix al Vapor Llonch, s’han gestionat un total de 14 intercanvis empresarials, la majoria emprenedors o empreses catalanes que han marxat a diferents països de la UE, principalment Alemanya i Regne Unit. En la nova edició d’aquest projecte la voluntat  del Vapor Llonch és incrementar també el número d’empreses locals que vulguin acollir empresaris d’altres ciutats d’Europa .

En aquests intercanvis el Vapor Llonch compleix la funció d’organització intermediària per difondre el programa, informar, donar suport i gestionar ¡ el ¡necessari per fer efectiva l’estada. Participen el conjunt dels 28 estats membres de la Unió Europea, a més d’altres països veïns. En total es sumen més de 180 centres intermediaris. Per a realitzar el projecte, Sabadell s'ha associat amb les organitzacions de  Coventry University (Anglaterra), Research Studio eSPARK (Àustria) i la Universitat de Thessali (Grècia), la ciutat de Gävle (Suècia) i la cambra de comerç de Milà (Itàlia) tot i que a la pràctica els intercanvis es poden produir amb tots els països socis del projecte.

Des del Vapor Llonch, es gestiona la signatura de l’acord d’intercanvi que inclou les condicions i ofereix una breu preparació a la persona emprenedora abans de marxar. En el cas de Sabadell, les estades es poden sol·licitar  ja  i fins octubre de 2016. Els principals requisits que s’han de complir per part de l’emprenedor/a o empresari/a novell/a que desitgi viatjar a qualsevol dels països adherits al projecte és tenir una idea de negoci,  i per tant, acreditar un pla d’empresa o si ja té una empresa constituïda, tenir menys de 3 anys d’experiència dirigint una empresa. Per acollir-se a aquest programa, l’edat de l’emprenedor no serà un factor determinant en cap cas. En canvi sí pot influir el domini d’una llengua estrangera per poder fer l’estada en un altre país. L’anglès és molt recomanable. Per part de l’empresa que farà d’amfitriona i que acollirà un col·laborador estranger s’exigeix que tingui un mínim de tres anys d’experiència.

A través del programa es tracta d’establir una relació d’igual a igual entre les dues parts i per tant, no es planteja com una opció de pràctiques empresarials.  Les estades es preveuen per un període d’entre un mes i màxim de sis mesos amb opció de dividir-la en setmanes i tornar al país d’origen en algun moment si es considera oportú a fi de gestionar el propi negoci i implementar els coneixements adquirits. Per fer front a les despeses de l’estada, la Comissió Europea ha establert un ajut econòmic en funció de la durada i el país on es realitzi. Per a més informació es pot consultar el web www.erasmus-entrepreneurs.eu o  bé www.vaporllonch.cat.

Suport

En la difusió del programa es compta amb la col·laboració de  Cambra de Comerç de Sabadell,  CIESC (Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca), ESDI (Escola Superior de Disseny i Indústria), PRUAB (Parc de Recerca UAB), Escola Illa, PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya)  i SECOT (Seniors Espanyols per la Cooperació Tècnica).