Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

Noves mesures urgents de suport al sector turístic, la hostaleria i el comerç

El dia 23 de desembre de 2020 es publica al BOE el Real Decret Llei 35/2020, de 22 de desembre, de mesures urgents de suport al sector turístic, l’hostaleria i el comerç i en matèria tributària que entren en vigor l’endemà, dia 24 de desembre de 2020.

A continuació els resumim les principals mesures que s’adopten en matèria d’arrendaments de locals de negoci, laboral i de Seguretat Social i així com en matèria tributària:

Mesures dirigides a arrendaments de locals de negoci
  •  Arrendaments per ús diferent de l’habitatge amb arrendadors que siguin grans propietaris: En cas que no s’arribi a un acord per la reducció temporal de la renda, o a una moratòria en el pagament, l’arrendatari amb un contracte d’arrendament per ús diferent del d’habitatge té dret a sol·licitar a la persona arrendadora, quan aquesta sigui una empresa o entitat pública, o un gran tenidor:
    • Una reducció del 50% de la renda durant el temps que duri l’estat d’alarma.
    • Una moratòria en el pagament de la renda que s’aplicarà durant el període de temps que duri l’estat d’alarma.
  • Altres arrendaments per ús diferent de l’habitatge: la persona arrendatària d’un contracte d’arrendament per ús diferent del d’habitatge, que tingui un arrendador que no sigui dels descrits en l’apartat anterior, podrà sol·licitar a la persona arrendadora, abans del 31 de gener de 2021 l’ajornament temporal i extraordinari en el pagament de la renda, quan aquest arrendament o rebaixa de la renda no s’hagués acordat amb caràcter voluntari.
Mesures de suport en l’àmbit laboral i de la Seguretat Social

Mesures extraordinàries en matèria de cotització vinculades als ERTE prorrogats automàticament fins el 31 de gener de 2021 per determinades activitats dels sectors de turisme, hostaleria i comerç:

  • Les empreses amb ERTE prorrogats fins el 31 de gener de 2021 en que la seva activitat es classifiqui en els CNAE-09 4634, 5610, 5630, 9104 i 9200 queden exonerats de l’abonament de l’aportació empresarial a la cotització a la Seguretat Social i per conceptes de recaptació conjunta respecte de les persones treballadores afectades per aquests expedients que reinicien la seva activitat a partir de l’1 de desembre de 2020 o que l’haguessin reiniciat des de l’entrada en vigor del RD 18/2020 de 12 de maig pels períodes i percentatges de jornada treballats en aquest mes. I pel que fa als treballadors que tinguin les seves activitats suspeses en el mes de desembre de 2020 o gener de 2021 pels períodes i percentatges de jornada afectats per la suspensió. Aquesta exempció s’aplicarà en els percentatges i condicions següents:
  • 85% de l’aportació empresarial meritada a desembre 2020 i gener 2021 quan l’empresa hagués tingut menys de 50 treballadors o assimilats a la mateixa situació d’alta a la Seguretat Social a 29 de Febrer de 2020.
  • El 75% de l’aportació empresarial meritada a desembre 2020 i  gener de 2021 quan l’empresa hagués tingut 50 o més treballadors o assimilats a la mateixa situació d’alta a la Seguretat Social a 29 de Febrer de 2020.

*Aquesta exempció és incompatible amb les mesures regulades a l’article 2 del RD llei 30/2020, de 29 de setembre que regula els expedients de regulació temporal de treball per impediment o limitacions de l’activitat.

Mesures en matèria tributària
  • Ajornament dels deutes tributaris: Es concedirà un ajornament de l’ingrés del deute tributari corresponent a tots aquelles declaracions les quals el seu termini de presentació i ingrés finalitzi el dia 1 d’abril i fins el dia 30 d’abril de 2021 (ambdós inclosos) sempre i quan es reuneixin els requisits establerts. El termini de l’ajornament serà de 6 mesos. No es meritaran interessos de demora durant els tres primers mesos de l’ajornament. És imprescindible que el sol·licitant de l’ajornament, sigui una persona o entitat amb un volum d’operacions no superior a 6.010.121,04 euros al 2020.
  • Reduccions en el mètode d’estimació objectiva del IRPF i el règim especial simplificat de l’IVA: Es redueix pel 2020 el rendiment net calculat pel mètode d’estimació objectiva a l’Impost sobre la Renta de les Persones Físiques i de la quota meritada per operacions corrents del règim simplificat de l’Impost sobre el Valor afegit. El percentatge a aplicar en les reduccions varien en funció de l’activitat econòmica desenvolupada.
  • Incidència de l’estat d’alarma decretat al 2020 en la determinació del rendiment anual del mètode d’estimació objectiva de l’IRPF i en el càlcul de la quota meritada per operacions corrents del règim especial simplificat de l’IVA: No es computaran en cap cas, com a període en que s’hagués exercit l’activitat, els dies en que va estar declarat l’estat d’alarma durant el primer semestre de 2020, així com els dies, del segon semestre en que, estant declarat o no l’estat d’alarma, l’exercici efectiu de l’activitat s’hagués vist suspès com a conseqüència de les mesures pel COVID 19.
  • Incentiu fiscal per fomentar la rebaixa de la renda arrendatícia: Els arrendadors amb un arrendatari que destini l’immoble al desenvolupament de una activitat econòmica de les expressament qualificades, podran computar al 2021 pel càlcul del rendiment del capital immobiliari com a despesa deduïble la quantia de la rebaixa de la renda arrendatícia que voluntàriament haguessin acordat a partir de 14 de març de 2020, corresponent a les mensualitats meritades als mesos de gener, febrer i març de 2021.

Veure la informació complerta al Reial Decret:

https://www.boe.es/boe/dias/2020/12/23/pdfs/BOE-A-2020-16823.pdf