Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Notícies

MobiliseSME, un nou programa europeu d'estades a l'estranger per a pimes

El passat mes de març es va presentar el programa MobiliseSME, emmarcat dins el cicle que va de l’agost 2020 al juliol 2022, d'estades a l'estranger. És un programa similar a l'Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE), però adreçat a pimes.

MobiliseSME ofereix una ajuda econòmica mensual a persones treballadores, propietàries o copropietàries de pimes de més de 3 anys de vigència que vulguin fer una estada d’1 a 6 mesos en una altra empresa dins la Unió Europea. També s’hi inclouen freelances i professionals liberals amb les mateixes condicions, haver passat un mínim de 3 anys en el negoci. Mobilise SME permet tant fer una estada per trobar solucions a un repte concret del seu projecte com per formar-se en temes diversos de la mà d’empreses amb experiència (altres pimes o grans empreses).

El programa es conforma per dues figures, les sending companyies, és a dir, les empreses que volen marxar a l’estranger a fer l’intercanvi i els hosts, les empreses receptores. El host pot ser una pime o una large company, ja que el que es busca és el màxim d’aprenentatge per part de la sending company. Les pimes interessades en fer l’estada a l’estranger poden triar a quina empresa anar, havent contactat directament amb l’empresa receptora o bé buscant una empresa a la base de dades d’empreses hosts inscrites.

Aquest programa pot servir per donar continuïtat al programa EYE, ja que es pot desenvolupar després d'una primera experiència a l'estranger. També pot resultar d'interès a totes aquelles persones emprenedores que estan al llindar de ser elegides pel programa EYE però acaben de depassar els 3 anys d’experiència.

Per més informació podeu consultar la pàgina web del programa o contactar directament amb la Fundación Equipo Humano, la qual actua com a punt local d’enllaç del programa a nivell espanyol.