Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Municipi Cooperatiu

Municipi Cooperatiu

L 'Ajuntament de Sabadell, a través de  Promoció Econòmica de Sabadell, posa en valor l’economia social i cooperativa com a model empresarial estratègic i transformador de la realitat social de la ciutat .

Des de 2013 participa al programa Municipis Cooperatius de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i col·labora amb l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.

L’Economia Social és un conjunt d’iniciatives empresarials protagonitzades per la societat civil i concebudes per a servir l'interès general de les comunitats on es desenvolupen. Prioritza el capital humà per sobre del dinerari i practica fórmules basades en la democràcia, la participació, l’autogestió i l’equitat.

L’Empresa cooperativa s’emmarca dins de l’àmbit de l’economia social junt amb les associacions, fundacions, societats laborals, empreses d’inserció i centres especials de treball, sector que ja compta a Sabadell amb gairebé 200 iniciatives.

La cooperativa és un model viable i transformador a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa. Les seves característiques (centralitat en les persones, cooperació, arrelament al territori i compromís social) la fan especialment indicada en el context social i econòmic actual, ja que fa compatible l’efecte econòmic amb un impacte social positiu.

L'Oficina d’Atenció a l’ Empresa i l’Autònom (OAEA)  de l´Ajuntament de Sabadell i l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental ofereixen el seu suport mitjançant les següents accions:

  • Sensibilització  i difusió  per  donar a  conèixer el model cooperatiu: sessions informatives a escoles, emprenedors i treballadors. Fires, trobades i esdeveniments de xarxa.
  • Suport a la creació de cooperatives: assessorament en el model empresarial, pla de negoci, tràmits d’obertura, fonts de finançament, informació en ajuts i subvencions.
  • Vivers d'empresa: facilitats en la implantació del negoci oferint lloguer d’oficines, naus industrials i un espai d’incubació específic per projectes de l’economia social.
  • Formació empresarial: cursos especialitzats en cooperativisme i creació d’empreses cooperatives impartits en col·laboració amb l’escola Aposta i la Federació de Cooperatives
  • Consolidació empresarial: suport i assessorament tècnic en les diferents àrees del negoci (econòmica, financera, mercat, operacions...). Mentoratge de les cooperatives de la ciutat.

Sol·liciteu més informació o assessorament individual a sbdempresa@ajsabadell.cat

ACTIVITATS RELACIONADES